Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Τα «μηνύματα»


Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ τα «μηνύματα» που συνεχίζει να προσλαμβάνει ο Ελληνας πολίτης μέσα σε αυτές τις συνθήκες των «χαρατσιών κατά ριπάς» και της οικονομικής ασφυξίας; Οτι υπάρχουν βουλευτές και κόμματα που προσβάλλονται, όταν κάποιος τους αποκαλεί «γομάρια», αλλά ουδόλως θίγονται, ούτε ιδρώνει το αφτί τους, όταν ο ίδιος άνθρωπος τους αποκαλεί «απατεώνες»! Το «ψεύτες» ούτε καν το άκουσαν…

ΟΤΙ ΑΝ ΣΕ ΛΕΝΕ Μ. Ψωμιάδη κι ας χρωστάς κάποια εκατομμύρια στην εφορία, κι ας κρυβόσουν διαφεύγοντας τη σύλληψη για περισσότερους από δύο μήνες, όταν συλλαμβάνεσαι, μπορείς να αφεθείς ελεύθερος με το ιλιγγιώδες ποσόν των… 20.000 ευρώ.

 Οτι ένας βουλευτής, ο κ. Τσώνης, μπορεί να στολίζει με λιμανιώτικα «γαλλικά» και έχει «δικαίωμα» να χειροδικεί εναντίον συναδέλφου του –ενδεχομένως θα το έκανε αν δεν παρενέβαιναν ψυχραιμότεροι– αλλά, αν το ίδιο ακριβώς το κάνει ένας εντός ή εκτός εισαγωγικών αγανακτισμένος πολίτης, είναι –και πράγματι είναι– προπηλακισμός, βαρβαρότητα, αξιόποινη πράξη και απαράδεκτη συμπεριφορά… 

Οτι, ενώ ο κόσμος χάνεται και η ελεγχόμενη χρεοκοπία είναι anteportas, δύο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, οι Γ. Ραγκούσης και Δ. Ρέππας, έχουν το δικαίωμα να στήσουν δημόσιο τρικούβερτο καβγά, πετώντας ό ένας στον άλλον το μπαλάκι της ευθύνης γιατί το ενιαίο μισθολόγιο παραμένει ευχολόγιο και άσκηση επί χάρτου. Οτι την ώρα που έχουμε φτάσει στο σημείο να φορολογούνται ακόμα και οι… φόροι(!) και ζητούνται από τον μέσο πολίτη θυσίες που υπερβαίνουν κατά πολύ τις αντικειμενικές δυνατότητές του, ένας υπουργός μπορεί να διαθέτει 1.000.000 ευρώ για το γραφείο του. 

Ή ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να διατηρεί έναν ολόκληρο στρατό από δεκάδες συμβούλους, που ο καθένας κοστίζει περί τις 150.000 ευρώ τον χρόνο, χωρίς στο μεταξύ ο πολίτης να έχει διαπιστώσει τη χρησιμότητά τους.

 Οτι μπορεί, σε υπό κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμό (Οργανισμό Νεολαίας), να γίνονται 150 προσλήψεις μελών ή φίλων της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ! 

Οτι ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, Μ. Καρχιμάκης, παρακάμπτοντας πρωθυπουργό και υπουργούς,«διαβεβαίωσε» τους ημετέρους να μην ανησυχούν για την εργασιακή εφεδρεία, γιατί, όπως είπε, θα πρέπει να ενταχθούν κατά προτεραιότητα όσοι προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ μετά το 2004!

 Κι αυτό συμβαίνει μετά την κραυγαλέα «παράλειψη» που έγινε κατά την ορθή και αναγκαία απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων: Ενώ τους ζητήθηκαν πολλές λεπτομέρειες, μόνο τι νούμερο παπούτσι φοράει ο καθένας δεν τους ρώτησαν, ξέχασαν… να τους ρωτήσουν πότε προσλήφθηκαν στο Δημόσιο! Προφανώς για να μην προκύψει με αριθμούς και στοιχεία πότε και πώς διογκώθηκε και έγινε υπερτροφικός ο δημόσιος τομέας.

ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ τέτοια «μηνύματα» παίρνει καθημερινά ο πολίτης. Μαζί με τους αλλεπάλληλους λογαριασμούς που δημιουργούν οι αλληλοδιάδοχες αστοχίες και κραυγαλέες κυβερνητικές αποτυχίες. Και ενώ συμβαίνουν αυτά, κάποιοι επιμένουν να θέλουν τον πολίτη «σύμμαχο» στην τιτάνια εθνική προσπάθεια, που ούτως ή άλλως πρέπει να γίνει. Ο ορισμός της υποκρισίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου