Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ψάχνουν για “συγκυβέρνηση”, ή για κορόιδα;


Η συζήτηση για το «τι θα κάνει η ΝΔ» αποκάλυψε τη διάχυτη αγωνία των πολιτών για την προσωπική και την εθνική προοπτική.
Η ΝΔ λειτουργεί βάσει προγραμματικών θέσεων.
Αλλά δεν βρίσκεται μόνη της στο πολιτικό σκηνικό.
Η συνολική της στάση, ως πολιτική αντίδραση στην κυβερνητική δράση υπό το πρίσμα βέβαια των πολιτικών της αρχών, επηρεάζεται από τις εκάστοτε, επιμέρους επιλογές της κυβέρνησης και το πνεύμα με το οποίο εκείνη πολιτεύεται.
Στη λήψη αποφάσεων δράσης, είτε από τους ψηφοφόρους είτε από τα κομματικά στελέχη,οφείλει να είναι διαρκώς ξεκάθαρος ο χαρακτήρας και οι επιδιώξεις του πολιτικού αντιπάλου......

Ακούγεται απλό και δείχνει αυτονόητο. Δεν είναι.
Το ΠΑΣΟΚ, με διαρκείς ελιγμούς και μέσω των καθεστωτικών ΜΜΕ, έχει αποδείξει διαχρονικά ότι καταφέρνει να παραπλανά την κοινή γνώμη και να εξαπατά το εκλογικό σώμα.
Μείζον θέμα του δημοσίου βίου τον τελευταίο χρόνο, και ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο, υπήρξε η «συγκυβέρνηση».
Επειδή και εδώ σχολιάστηκε το θέμα αλλά και είναι γνωστό ότι μια μικρή μερίδα νεοφιλελεύθερων στελεχών της ΝΔ «αλληθωρίζει» προς ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κρίνουμε χρήσιμη την αναπαραγωγή της επισήμανσης που κάνει σήμερα ο Γ. Δελαστίκ, στο «Έθνος»:
«Άκρως αποκαλυπτικός και ειλικρινέστατος ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας προ ημερών στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84:
 Σε συνθήκες κρίσης, βλέπω ως προοπτική τη λύση της συστράτευσης περισσότερων πολιτικών δυνάμεων… Εάν αυτό καταστεί δυνατόν με τη ΝΔ, εγώ θα το καλοδεχόμουν. Ναι στη συγκυβέρνηση!” δήλωσε, προσθέτοντας αμέσως: “Αλλά εκλογές για να έρθει κάποιος άλλος… όχι, δεν επιθυμώ και θα προτιμούσα να εξαντληθεί η τετραετία“!»
 Και συνεχίζει ο Γ. Δελαστίκ :
 «Σε απλά ελληνικά, ο Θ. Πάγκαλος λέει: Βεβαίως ναι στη συγκυβέρνηση, αν η ΝΔ πάσχει από τέτοιον πολιτικό κρετινισμό ώστε να θέλει να αναλάβει κι αυτή πολιτικές ευθύνες για την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά φυσικά δεν είναι το ΠΑΣΟΚ τόσο ηλίθιο ώστε να της παραδώσει την εξουσία από μόνο του μέσω εκλογών
Ας προστεθεί και κάτι άλλο: Υποτίθεται ότι το επιχείρημα κυβέρνησης και Τρόικας για την συγκυβέρνηση είναι ότι δεν μπορεί ο κ. Παπανδρέου να κυβερνά με μια μικρή πλειοψηφία και να κυνηγά κάθε φορά τους βουλευτές του για να περνάει τα νομοσχέδια.
Οποία διαστρέβλωση της πραγματικότητας!  Όλοι ξέρουμε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν κυβερνά μόνος του. Και ότι έχει την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση των κομμάτων του κ. Καρατζαφέρη και της κ. Μπακογιάννη. Απολαμβάνει δηλαδή μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας 175 βουλευτών μαζί με την Έλσα.
Δεν έχουμε υπόψη άλλη σύγχρονη κυβέρνηση που να διαθέτει τέτοια κοινοβουλευτική ισχύ.
Οι πολίτες όμως έχουν υπόψη ποιοι είναι πρόθυμοι να επαυξήσουν την κοινοβουλευτική ισχύ τού κ. Παπανδρέου.
Και επιδεικνύουν έλλειψη πολιτικής ορθότητας :
Προφήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου