Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

«Το ρουσφέτι έγινε και η σύζυγός μου δεν δέχθηκε»

«Η μετάταξη έγινε, η σύζυγός μου δεν δέχθηκε» ήταν η απάντηση του διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στονReal Fm, για το θέμα της μετάταξης της συζύγου του στον ΟΑΕΔ, ενώ για τον διορισμό της αδερφής της συζύγου του στον ίδιο οργανισμό ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό, αφού έχει «δικαίωμα να επιλέξει» τους συνεργάτες του. 

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι στις διαδικασίες των μετατάξεων δεν εμπλέκονται ούτε οι διοικήσεις των φορέων αποστολής, ούτε των φορέων προορισμού του υπαλλήλου, αλλά είναι υπεύθυνα τα υπηρεσιακά συμβούλια, σημειώνοντας ότι με υπεύθυνη δήλωσή της η σύζυγός του, κυρία Αναστασία Χάραρη, αποποιήθηκε της μετάταξης «παρά το γεγονός ότι είχε το δικαίωμα» βάσει προσόντων, όπως είπε, υπερασπιζόμενος τη θέση του. 

Για τον διορισμό της κουνιάδας του στα Κεντρικά του ΟΑΕΔ, τόνισε ότι η αδερφή της συζύγου του, Βασιλική Χάραρη είναι μετακλητή υπάλληλος και ήταν άνεργη πριν από την ανάληψη της θέσης. Όσο για τα κριτήρια επιλογής της, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι δουλεύει θα πρέπει να είναι άτομο εμπιστοσύνης, ότι δουλεύει «από το πρωί μέχρι το βράδυ» και ότι με την αποχώρηση της διοίκησης θα αποχωρήσει κι εκείνη.......

 

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, θεωρεί πάντως ότι ο εν λόγω «θόρυβος» έχει δημιουργηθεί, «κατά σατανική σύμπτωση» -όπως είπε- τη χρονική στιγμή που ο Οργανισμός ετοιμάζεται να στείλει συγκεκριμένη υπόθεση στον εισαγγελέα. «Οι επιθέσεις εις βάρος της προσωπικής μου αξιοπρέπειας και της οικογένειάς μου δςν πρόκειται να με σταματήσουν» κατέληξε.

Παρά το γεγονός, πάντως ότι η σύζυγος του διοικητή του ΟΑΕΔ, αρνήθηκε τη θέση, το... ρουσφέτι έγινε, όπως επίσης και η πρόσληψη της αδερφής της στον ΟΑΕΔ, γεγονότα που δείχνουν ότι κάποια πράγματα στην Ελλάδα δεν αλλάζουν ποτέ ανεξαρτήτως συνθηκών. 

Θλιβερή σύμπτωση, από τη στιγμή που πρόκειται για τον Οργανισμό που διαχειρίζεται ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, αυτό της ανεργίας. «Το νόμιμον» υπερισχύει για ακόμα μία φορά του «ηθικού».


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου