Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

(Αμετ)ανόητοι

  Γραφει η Αννα Παναγιωταρέα
 
Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση Παπανδρέου αποδείχτηκε ανίκανη να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που προκαλεί με τις αποφάσεις της στη ζωή των πολιτών. Μια κυβέρνηση που επί έξι μήνες, όπως αναφέρεται στην έκθεση που κατέθεσε στο ΔΝΤ ο εκπρόσωπός του στην Τρόικα, «ήταν νεκρή». Δεν έκανε τίποτε για να προωθήσει τα υπεσχημένα και να μη φέρει τα πράγματα σε τέτοιο ακραίο σημείο.
ΧΤΕΣ, όχι ο πρωθυπουργός που κρύβεται στο λαγούμι του και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε τον λαό ........ούτε καν τους βουλευτές του, όχι ο Ευ. Βενιζέλος, που αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από τις εκλογές αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «ανακοίνωσε» τα «νέα» μέτρα. Πώς; Με μία ψυχρή ανακοίνωση, που έφτασε στα γραφεία μας   ως αγγελτήριο ενός προαναγγελθέντος θανάτου: Του πολίτη. Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι αυτή η κυβέρνηση, που αντί να περιστείλει αμέσως τα έξοδα του σπάταλου κράτους, αποφάσισε, εν ψυχρώ, να στείλει στη φτώχεια τους Ελληνες, που είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους και που από το υστέρημά τους, ως τώρα, κατέβαλλαν φόρους επί φόρων, χωρίς κανένα αντίκρισμα. Πόσο άχρηστη είναι αυτή η κυβέρνηση, που αντί να μειώσει στο μισό τις αμυντικές της δαπάνες, τα έξοδα των υπουργικών γραφείων, τη σπατάλη των υπουργείων σε αναλώσιμα, σε υπερωρίες που βαφτίζονται ποικιλοτρόπως, σε ταξίδια δήθεν απαραίτητα των γραμματέων και των συμβούλων, παίρνει το ψωμί κυριολεκτικά από το στόμα των συνταξιούχων, μεταβάλλοντας τις συντάξεις σε επίδομα που δεν θα φτάσει να πληρωθεί ούτε η ΔΕΗ με το «έκτακτο» μέτρο, που είναι τακτικό τουλάχιστον ως το 2014. Πόσο αντεθνική μπορεί να είναι αυτή η κυβέρνηση, που δεν «βλέπει πέρα από τη μύτη της» και κόβει το ελάχιστο επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων, όταν το δημογραφικό είναι το άμεσο πρόβλημα της γερασμένης Ελλάδας; Αυτή η μοιραία κυβέρνηση των κηπουρών του Γ. Παπανδρέου, που βύθισε τον ελληνικό «Τιτανικό», γιατί όχι μόνον δεν ήξερε πώς να τον κυβερνήσει αλλά και γιατί δεν μπορούσε να αναγνωρίσει και να βάλει σε μια τάξη τα στοιχειώδη που όφειλε να κάνει.
ΕΓΚΛΗΜΑΤΗΣΕ, μπλεγμένη σε ιδεοληψίες, σε σκληρές κομματικές επιδιώξεις, βουλιαγμένη στην αναξιοκρατία, στα σκάνδαλα προώθησης των «ημετέρων», στην οικογενειοκρατία. Ποτέ μια κυβέρνηση από τη μετεμφυλιακή εποχή ως σήμερα δεν κατόρθωσε να συμπυκνώσει, μέσα σε δύο μόλις χρόνια διακυβέρνησης, όλα τα λάθη, όλη την αβελτηρία, όλο τον ερασιτεχνισμό, όλη την ανικανότητα όλων μαζί των κυβερνήσεων που πέρασαν από τότε ως σήμερα: Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου