Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Λιβανιστήρια


Γράφει η Αννα Παναγιωταρέα

Από τον Αύγουστο του 2010, ο «Ε.Τ.» έγραφε πως «και τα πέλαγα ήταν στραβά -το Μνημόνιο- και η κυβέρνηση Παπανδρέου στραβά αρμένιζε», δεχόμενη πάσα απαίτηση της Τρόικας, χωρίς διαπραγμάτευση –έτσι, για τα μάτια, βρε αδελφέ- ενώ ο «τσάρος» Παπακωνσταντίνου εξέφραζε την τηλεοπτική του ικανοποίηση για «τα εμφανή επιτεύγματα στην οικονομία».

ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ μάς έσωσε ο αθεόφοβος Γιώργος με την καταβολή της κάθε δόσης και πέντε φορές πιάσαμε πάτο. Γίνεται και πιο… πάτο; Φυσικά, όσο παραμένει πρωθυπουργός, «σε μια κυβέρνηση που μοιάζει με ζαλισμένη ορχήστρα, που παίζει στο κατάστρωμα του “Τιτανικού” καθώς βυθίζεται» όπως δήλωσε -σινεφίλ- βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. 

Πριν από ένα χρόνο, μέναμε «ως πελεκάν ερημικός», όταν η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ -έντυπη και ηλεκτρονική- «έβλεπε» τα πέλαγα γαλήνια και την κυβέρνηση βαρκούλα, που αρμένιζε σε γαλανά νερά. Ο δε πρωθυπουργός καταφερόταν εναντίον των ΜΜΕ - «Κασσάνδρες», το εξής ένα, εμάς, που δεν βλέπαμε το αντίκρισμα των θυσιών του λαού! Χρειάστηκαν 14 μήνες για να το δούμε -επιτέλους- όλοι: 

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην ανεργία, που, περισσότερο και από το οικονομικό πρόβλημα, τσακίζει το ηθικό και την αξιοπρέπειά τους. Χιλιάδες μαγαζιά με λουκέτο. Το δημόσιο χρέος αυξάνεται ιλιγγιωδώς από τη σπάταλη και διαφθαρμένη κυβέρνηση των «κηπουρών» του Γιώργου. Χθες, διαβάζοντας το σύνολο των κυριακάτικων εντύπων, διαπίστωσα ότι τώρα όλοι βλέπουν «τα πέλαγα στραβά και την κυβέρνηση θεόστραβη». 

Κι εκείνα τα μεγαλόπνοα άρθρα του «νενικήκαμεν» και του «διεθνούς βεληνεκούς ηγέτης ο Παπανδρέου» έδωσαν τη θέση τους σε «βέβαιη πτώχευση», σε «χώρα διαλυμένη», σε «βαθιά κουρέματα», σε «ανίκανη και πανικόβλητη κυβέρνηση» και με επίλογο που να απευθύνεται προς τον Αντ. Σαμαρά στο γνωστό ρεφρέν: «Δώστε και σώστε». «Τώρα απαιτείται συγκυβέρνηση, γιατί είναι πολύ το βάρος για τους ώμους του Γιώργου». 

«Να βάλει πλάτη η Ν.Δ. γιατί ο Γιώργος είναι καλό παιδί αλλά απελπιστικά λίγος» και μισοκρυμμένες απειλές «η Ιστορία θα αποδώσει τις ευθύνες του στον Σαμαρά». «Τεράστιο θα είναι το πλήγμα των επαναληπτικών εκλογών για την αυτοδυναμία». «Οι έξω δεν θέλουν εκλογές» και άλλα διασκεδαστικά μέχρι δακρύων, αλλά σε άλλες εποχές.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ μόνον… δακρύων. Ποια συγκυβέρνηση; Οταν ο ένας λέει λιγότερο κράτος και ο άλλος διορίζει; Ο ένας μιλάει για ανάπτυξη με ελάφρυνση φορολογική και ο άλλος φορολογεί ό,τι περπατάει, πετάει και κολυμπάει. Η μόνη καθαρή λύση είναι οι εκλογές. Είτε αρέσει στους «έξω» είτε τις τρέμουν «οι μέσα». Και ο Γιώργος; Οσο σκιαμαχεί τόσο το ΠΑΣΟΚ θα ξεθωριάζει ως μαγική εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου