Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ολοταχώς σε εξεταστική το μνημόνιο

Την ώρα που ο Ε. Βενιζέλος αγόρευε κατά του Αντ. Σαμαρά στη βουλή, η Λ. Συγγρού έδειχνε στην κυβέρνηση την εξεταστική για το μνημόνιο. 
Με επίκληση της δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά από τον Σεπτέμβριο του 2010 ότι η ΝΔ θα προχωρήσει σε μία μόνο εξεταστική επιτροπή για το πως έφθασε η χώρα στο μνημόνιο, ο πολιτικός σχεδιασμός από τη Λ. Συγγρού έδινε στη δημοσιότητα ένα κείμενο στο οποίο επί της ουσίας προαναγγέλλεται η διερεύνηση του θέματος υπό το φως των εξελίξεων με το έλλειμμα του 2009 και τις καταγγελίες για το «φούσκωμα» στην ΕΛΣΤΑΤ. «Η αναζήτηση των ευθυνών για την τραγική κατάληξη που βιώνουμε όλοι ανεξαιρέτως με τρόπο δραματικό είναι πρώτιστο καθήκον για το πολιτικό σύστημα....
Η απαίτηση της κοινωνίας να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τις ευθύνες που μας οδήγησαν ως εδώ είναι και δικαιολογημένη και ορθή.
Ιδιαίτερα, μετά τις πρόσφατες σοβαρότατες αποκαλύψεις για το «μαγείρεμα» του ελλείμματος του 2009, από στελέχη της ανεξάρτητης αρχής της ΕΛΣΤΑΤ, από ανθρώπους που η ίδια η κυβέρνηση είχε επιλέξει, η κοινή γνώμη κυριολεκτικά «βράζει». Η υποψία ότι, για οποιουσδήποτε λόγους, παραδοθήκαμε στο Μνημόνιο και σε ό,τι επακολούθησε πυροδοτεί περαιτέρω την ήδη μεγάλη αγανάκτηση» τονίζεται στο κείμενο.
Σύμφωνα με τους «γαλάζιους», η κυβέρνηση αδράνησε στο να πάρει μέτρα, αμέλησε «κατά περίεργο τρόπο» να δανειστεί από τις αγορές, έσπευσε να ανακοινώσει από τις 19 Οκτωβρίου τον διπλασιασμό του ελλείμματος, «πάγωσε» τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό ενώ την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός μαζί με τον κ. Παπακωνσταντίνου «αμαύρωναν» τη χώρα στο εξωτερικό.
Με την κίνηση αυτή η Λ. Συγγρού «διαλύει» και πάλι κάθε σενάριο περί συναίνεσης ή συμφωνίας στα νέα επώδυνα μέτρα της κυβέρνησης καθώς ο κ. Σαμαράς δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για το πως έφθασε η χώρα στο μνημόνιο.
Στελέχη της ΝΔ επικαλούνταν τις αποκαλύψεις για τις συζητήσεις του κ. Παπανδρέου με τον Ντομινίκ Στρος Καν πολύ πριν γίνει η προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης και εκτιμούν ότι η επιχειρηματολογία περί «μεθοδεύσεων για να οδηγηθεί η χώρα στο ΔΝΤ» ενισχύεται και από τις καταγγελίες στους κόλπους της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα του 2009.
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου