Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ανδρουλάκης προς Παπανδρέου: "Εκλογές ή συγκυβέρνηση"

Εκλογές ή συγκυβέρνηση ή… και ενδεχομένως τα δύο μαζί ζητά από τον Παπανδρέου ο Μίμης Ανδρουλάκης μέσω άρθρου του στο προσωπικό του ιστολόγιο.
Με τίτλο «ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ βάζει… φωτιές στο Μαξίμου εν μέσω δραματικών εξελίξεων και κρίσιμων αποφάσεων για την οικονομία.
«Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ιστορικές καταστάσεις που θα κρίνουν την τύχη της για μια ολόκληρη γενιά και συνεπώς χρειάζεται ενισχυμένη δημοκρατική νομιμοποίηση στη διαχείριση της κρίσης» αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο Μίμης Ανδρουλάκης καλώντας τον πρωθυπουργό σε επιλογή ευθύνης για το μέλλον της χώρας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, απαριθμεί και 5 επιλογές δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων που θα ληφθούν από δω και πέρα:
- Πρώτη, η κυβέρνηση κερδίζει ντε φάκτο νομιμοποίηση στην κοινωνία για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
- Δεύτερη, μετεξέλιξη σε κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, ευρύτερης βάσης, η οποία πρέπει να έχει θητεία το ελάχιστο ενός χρόνου μέχρι την προκήρυξη εκλογών ώστε να ενταχθεί ομαλά η χώρα στο νέο ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης.
- Τρίτη, άμεση προκήρυξη εκλογών. Η κυβέρνηση δυστυχώς έχασε το timing να υποβάλλει στο εκλογικό σώμα τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου ώστε να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός αν θέλει διάσωση εντός του ευρώ ή άμεση χρεοκοπία.
- Τέταρτη, δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός στο ιστορικό δίλημμα διάσωση πάση θυσία εντός του ευρώ ή επιστροφή στη δραχμή.
- Πέμπτη, ανάδυση νέων δυνάμεων έξω από το καθιεριωμένο πολιτικό σκηνικό που θα έβγαζαν τη χώρα από την κρίση.
«Είναι αυτονόητο ότι το βάρος των εξελίξεων δεν μπορεί να το αναλάβει ένας ή περισσότεροι μεμονωμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη ψηφοφορία για ένα σοβαρό ζήτημα διαφωνίας» προσθέτει στη συνέχεια ο Μίμης Ανδρουλάκης ξεκαθαρίζοντας ότι όλες οι παραπάνω επιλογές έχουν ρίσκο αλλά η δεύτερη είναι η πιο λογική και πρόσφορη…
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου