Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Μέσα στην ημέρα ανακοινώνονται οι μετατάξεις για 4.600 εκπαιδευτικούς

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν οι μετατάξεις 4.600 εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευσης. Η ηλεκτρονική επεξεργασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς στο υπουργείο Παιδείας, ώστε να ολοκληρωθεί σήμερα.
 
Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ με σκοπό να ανακοινωθούν ει δυνατόν ακόμη και πριν από τις 30 Αυγούστου, η οποία είναι και η καταληκτική ημερομηνία.


 
Ως προς τις μετατάξεις, οι σχετικές αιτήσεις φτάνουν τις 5.750. Θα ακολουθήσουν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί που θα αποσπαστούν δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1.000 (έχουν κατατεθεί 12.000 αιτήσεις), ενώ προσλήψεις ωρομίσθιων δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 2.500.
 
Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει ότι η φετινή χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς, σε σχέση με πέρυσι και προβλέπει ότι θα υπάρξουν πολλά κενά. Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας σε τους εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά και τους υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
Το κλίμα αναταραχής στον χώρο της εκπαίδευσης φουντώνει ακόμη περισσότερο, καθώς πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 1.500 διοικητικοί υπάλληλοι - κυρίως των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
 
Το θέμα της διαθεσιμότητας θα απασχολήσει τη Σύνοδο των Πρυτάνεων που αρχίζει στις 30 Αυγούστου στην Κέρκυρα, ενώ η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου θα καταθέσει αίτηση ακύρωσης, αλλά και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Για το ίδιο θέμα συνεδριάζει σήμερα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών.


http://www.e-typos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου