Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Όχι Σαμαρά σε μείωση μισθών


Η ΝΔ δεν συμφωνεί, ούτε με τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ούτε με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και του κατώτατου μισθού, δήλωσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς στο προεδρείο  ΓΣΕΕ με το οποίο συναντήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
«Αν αφαιρέσεις χρήματα από τον κόσμο με τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα βαθύνειτην ύφεση και θα χάσεις τα όποια οφέλη από το PSI» φέρεται να είπε στο προεδρείο της ΓΣΕΕ ο κ. Σαμαράς.
Όπως εξάλλου έχουμε γράψει, τα ίδια είπε ο κ. Σαμαράς και στους εκπροσώπους της Τρόικας με τους οποίους συναντήθηκε προχθές.
Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε επίσης κατά της υιοθέτησης πράξης νομοθετικού περιεχομένου, καθώς, όπως είπε, «αυτά τα ζητήματα δεν λύνονται με νομοθετικές παρεμβάσεις», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία να βρεθεί λύση μέσα από τη συζήτηση των εκπροσώπων των εργαζομένων με τους εργοδοτικούς φορείς.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, επανέλαβε ότι η Εθνική Σύμβαση είναι ιερή και απαραβίαστη και ξεκαθάρισε ότι η Συνομοσπονδία δεν θα αποδεχθεί μείωση των μισθών, κατάργηση ή μείωση του 13ου και του 14ου μισθού ή ο,τιδήποτε αφορά ωριμάνσεις ή κανονισμούς.
Ο κ. Παναγόπουλος επιβεβαίωσε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας θέτουν θέμα 13ου και 14ου μισθού. «Η αλήθεια είναι ότι και σε μας, οι εκπρόσωποι της Τρόικα μας έχουν θέσει θέμα για τον 13ο και 14ο μισθό, αρνηθήκαμε κι όπως γνωρίζετε για να προστατεύσουμε από αυτόν τον κίνδυνο εντάξαμε τον 13ο και 14ο μισθό στην Εθνική Σύμβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ζήτησε παράλληλα από το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του, ενώ σημείωσε ότι αναμένει από τον Πρωθυπουργό «να ορθώσει το ανάστημά του, αφού άλλωστε ξέρει ότι η μείωση των μισθών δεν ενισχύει την ανταγωνιστικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου