Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

«Κούρεμα» μισθών και για τους εξαιρούμενους...


Η Τρόικα καταφθάνει στα μέσα Ιανουαρίου όχι «δώρα φέρουσα» αλλά μειώσεις στους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα Το «κούρεμα» αφορά αυτή τη φορά όσους μόνιμους δημόσους υπαλλήλους είχαν εξαιρεθεί δηλαδή τους δικαστές, τα μόνιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους διπλωματικούς υπάλληλους, τους ιατροδικαστές, τα μέλη του διδακτικού προσωπικού σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, τους....
αρχιερείς και μουσικούς.
Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι οι περικοπές δεν θα είναι οριζόντιες. Όμως θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν το επίδομα γάμου που θα αντικατασταθεί από οικογενειακή παροχή μόνο σε όσους έχουν παιδιά, αλλά και του επιδόματος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
Επίσης θα καταργηθούν τα επιδόματα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων και βιβλιοθήκης, που λαμβάνουν οι δικαστικοί, η πάγια αποζημίωση για συμμετοχή σε συνέδρια, που λαμβάνουν οι πανεπιστημιακοί, η πάγια αποζημίωση για συμμετοχή σε σεμινάρια και ενημέρωση βιβλιοθήκης που λαμβάνουν οι γιατροί του ΕΣΥ, το κίνητρο απόδοσης των διπλωματικών υπαλλήλων, εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών, που χορηγείται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμενων και στα Σώματα Ασφαλείας.
Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική» θα διατηρηθούν, αλλά θα περικοπεί το ύψος τους, το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ, τα επιδόματα κινδύνου και αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και το ερευνητικό επίδομα για τα μέλη ΔΕΠ σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Στον ιδιωτικό τομέα η Τρόικα έχει βάλει στο στόχαστρο τον κατώτατο μισθό καθώς επίσης και  τον 13ο και 14ο μισθό. Οι έμποροι από την πλευρά τους λένε ότι αυτό θα πλήξει καίρια την οικονομία μειώνοντας τη ρευστότητα στην αγορά ενώ τα συνδικάτα ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση πάντως χθες διά του εκπροσώπου της κ. Παντελή Καψή έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ, δημιουργώντας ανησυχία στην αγορά και προετοιμάζοντας το κλίμα για τα νέα μέτρα.

Από:  epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου