Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Κοστέλο: Πάρτε πίσω την τροπολογία Φίλη για τους διευθυντές στα σχολεία

Σε επιστολή του ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν σημειώνει την διαφωνία του για τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια.
 Ιδού λοιπόν, τι αναφέρει ο κ. Κοστέλο, απαντώντας στον υπουργό Παιδείας, Ν. Φίλη, αναφορικά με το «ατόπημα» να προχωρήσει στην νομοθέτηση που προκάλεσε τη σφοδρή ενόχληση των Βρυξελλών:
Η ψήφιση των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια δεν θα ήταν σύμφωνη με το Μνημόνιο και θα μας υποχρέωνε να επανεξετάσουμε την αξιολόγησή μας για τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για την εφαρμογή του προγράμματος ESM.

Η εντύπωση που αποκομίσαμε από τη συνάντηση μαζί σας ήταν πως δεν πρόκειται να υποβληθούν αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος στη Βουλή, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τους θεσμού”, τονίζει , σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο έγγραφο του  ο κ. Κοστέλο, αναφερόμενος στην πρόσφατη προγραμματισμένη συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Η επιστολή που αποτυπώνει τις διαφωνίες του κουαρτέτου  σχετίζεται με τις αλλαγές  για την επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης
Κατά διασταυρωμένες πληροφορίες, σε άλλο σημείο της επιστολής του, ο κ. Κοστέλο επισημαίνει τις μάλλον ευνόητες «σοβαρές επιφυλάξεις του», τις οποίες επιδιώκει να δικαιολογήσει, παραπέμποντας στην έκκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, που θεωρητικά δεν διασφαλίζεται με τις εν λόγω τροπολογίες.
Το κριτήριο της συνέντευξης για την επιλογή των υποψηφίων των Διευθυντών Εκπαίδευσης θα έχει 15 μόρια, αποτελώντας στην ουσία το βασικό κριτήριο επιλογής και στη συνέχεια θα ακολουθούν κριτήρια, όπως η μόρφωση και η εμπειρία. Τα Περιφερειακά Συμβούλια που θα κρίνουν τους υποψηφίους θα αποτελούνται από τον περιφερειακό διευθυντή κάθε περιοχής  ένα σύμβουλο και έναν καθηγητή πανεπιστημίου και δύο αιρετούς εκπροσώπους των συνδικαλιστών των εκπαιδευτικών.
http://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου