Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ ΟΛΜΕ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Παρά τη συκοφαντική εκστρατεία που εξαπέλυσε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ  (ΣΥΝΕΚ) σε βάρος της ΔΑΚΕ καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η παράταξη της ΔΑΚΕ κατόρθωσε να κρατήσει τις δυνάμεις της συμπαγείς και να πετύχει σχεδόν το ίδιο εκλογικό αποτέλεσμα με τις αντίστοιχες εκλογές του 2012. Οι δυνάμεις της Αριστεράς και ιδιαίτερα οι ΣΥΝΕΚ-ΣΥΡΙΖΑ και οι Παρεμβάσεις-ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιχείρησαν να χρεώσουν στη ΔΑΚΕ μία σειρά από αντιεκπαιδευτικά μέτρα που πήρε το Υπουργείο Παιδείας (Απολύσεις, Διαθεσιμότητες, αύξηση ωραρίου κ.α).
            Οι παρατάξεις αυτές φαίνεται ότι θεωρούν τους συναδέλφους ως άτομα μειωμένης νοημοσύνης. Νομίζουν ότι μπορούν άνετα να σερβίρουν τις συκοφαντίες τους στους συνάδελφους και αυτές να γίνονται πιστευτές. Όμως οι συνάδελφοι και μνήμη έχουν και κρίση διαθέτουν. Οι συνάδελφοι δεν ξεχνούν ότι η ΔΑΚΕ ΔΕ είναι η μοναδική
συνδικαλιστική παράταξη που στράφηκε εναντίον του κομματικού φορέα που έχει τις ίδιες ιδεολογικές  καταβολές, όταν το κόμμα αυτό στήριξε αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Αποδείξαμε έμπρακτα ότι για μας η εκπαίδευση και τα δίκαια των συναδέλφων είναι υπεράνω όλων. 
            Αντίθετα, η παράταξη των ΣΥΝΕΚ σύμφωνα και με δήλωση των συνδικαλιστών της επιχειρεί να μετατρέψει την ΟΛΜΕ σε όχημα για την κατάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ. Η κομματική σκοπιμότητα προηγείται και τα συμφέροντα του κλάδου υποτάσσονται σε αυτήν. Η συγκυριακή νίκη των ΣΥΝΕΚ στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα είναι μία σύντομη παρένθεση. Αργά ή γρήγορα οι συνάδελφοι που μέσα στην απόγνωση τους εμπιστεύτηκαν αυτές τις δυνάμεις θα αντιληφθούν το λάθος τους και θα τις εγκαταλείψουν. Αυτό θα συμβεί γιατί η κουλτούρα του κλάδου είναι ασύμβατη με τη λογική και τη μεθοδολογία αυτών των δυνάμεων. Είναι αδιανόητο, εκπαιδευτικοί που υποτίθεται ότι διδάσκουν το δημοκρατικό φρόνημα στα σχολεία, να αρνούνται το διάλογο, όπως έκανε η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.
            Είναι επίσης βέβαιο ότι η πλειοψηφία του κλάδου δεν επικροτεί ακραίες αντικοινωνικές ενέργειες, όπως η διαδήλωση την ημέρα της εθνικής επετείου και η παρεμπόδιση των παρελάσεων. ΚΑΙ ΟΜΩΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ. Λες και δεν υπάρχουν άλλες μέρες του χρόνου για να δηλωθεί η αντίθεση του κλάδου στην εφαρμοζόμενη πολιτική.
            Η παράταξη της ΔΑΚΕ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να εκφράζει τις αγωνίες των συναδέλφων. Θα συνεχίσει να αντιστέκεται σε κάθε μέτρο που στρέφεται σε βάρος της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού. Θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό όλων των συναδέλφων ανεξάρτητα από την ιδεολογία τους. Εμείς ποτέ δε θα χρησιμοποιήσουμε τους συναδέλφους ως μοχλό για την κατάληψη της εξουσίας. Οι θέσεις μας αυτές είναι βέβαιο ότι σύντομα θα δικαιωθούν  από τους συναδέλφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου