Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Στον κάλαθο των αχρήστων και η «αμερικανοκίνητη Χούντα»

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε για το Πολυτεχνείο και την επέτειο και στη συνέχεια η «διόρθωση» που έκανε.......

Στην πρώτη ανακοίνωση επέκριναν τις ΗΠΑ για τη χούντα των συνταγματαρχών - Διέγραψαν τη φράση λίγη ώρα μετά, εκδίδοντας ορθή επανάληψη.
Αίσθηση προκαλεί η μεγάλη γκάφα του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου να στείλει την ίδια ανακοίνωση με πέρσι αλλάζοντας το 40 χρόνια με το 41 χρόνια. Ωστόσο υπάρχει και άλλο ένα θέμα που δείχνει την αστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο αρχικό μήνυμά του για την επερχόμενη επέτειο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε αναφορά σε «αμερικανοκίνητη» Χούντα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης».

Το «φάουλ» της Κουμουνδούρου προφανώς έγινε αντιληπτό και από τους ίδιους τους ανθρώπους της και, σαν συνέπεια, από το γραφείο Τύπου του κόμματος εκδόθηκε και δεύτερη ανακοίνωση, με ορθή επανάληψη, από την οποία «απαλείφθηκε» το επίμαχο σημείο και τροποποιήθηκε ως εξής: «41 χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», ενώ εξαφανίστηκαν και οι αναφορές στην «κυβέρνηση του μνημονίου».


Δείτε την πρώτη ανακοίνωση (εστάλη στις 13:25)



Δείτε τη δεύτερη ανακοίνωση (εστάλη στις 16:11)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου