Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Προγράμματα επιμόρφωσης ΤΠΕ για 72.000 εκπαιδευτικούς (Τι αλλάζει)

Αίτημα έχει υποβάλλει το Υπουργείο Παιδείας για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μέσω του ΤΠΕ (Τεχνολογίες πληροφορίας και Επικοινωνίας). Στο αίτημα που έχει υποβληθεί περιλαμβάνονται μέχρι το 2015 τα παρακάτω
α)  6η περιόδος επιμόρφωσης Β επιπέδου ΤΠΕ: Υλοποίηση με 200 ακόμη προγράμματα παραδοσιακού μοντέλου επιμόρφωση, για περίπου 2.000 εκπαιδευτικούς ( στη θέση των υπολειπόμενων 650 προγραμμάτων παραδοσιακού και μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης, δυναμικότητας περίπου 6.500 εκπαιδευτικών του αρχικού Τεχνικού Δελτίου έργου)

β)  Επιμόρφωση Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Υλοποίηση με 1000 επιπρόσθετων προγραμμάτω για περίπου 10.000 εκπαιδευτικούς
γ)     Β1 επιπέδου ΤΠΕ: Υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης για περίπου  60.000 εκπαιδευτικούς
Με σκοπό να συγκροτηθούν διακριτά τμήματα ώστε οι δράσεις της επιμόρφωσης για τους διαδραστικούς Πίνακες του επιπέδρου Β1 να ενταχθούν στη προγραμματική περίοδο 2014-2020, έχει υποβληθεί επίσης αίτημα για να τροποποίηση της Πράξης. Στην εν λόγω περίοδο προβλέπεται και η συνέχιση της επιμόρφωσης στο Β επίπεδο όσων πιστοποιηθούν στο Β1.
 Επιπροσθέτως με την τροποποίηση της πράξης στις 27/3/2014 προστέθηκε στις δράσεις του έργου μια νέα Εισαγωγική Επιμόρφωση για την Εκπαιδευτική Αξιοποίηση ΤΠΕ (Επιμόρφωση Β1 Επιπέδου) μαζική για 60.000 εκπαιδευτικούς και διάρκειας μικρότερης των 36 ωρών ώστε να καταστήσει τους εκπαιδευτικούς ικανούς να αξιοποιούν τις ψηφιακές υποδομές που πρόκειται να διατεθούν στο άμεσο μέλλον στα σχολεία και ιδίως τους διαδραστικούς πίνακες και τις εκπαιδευτικές  πλατφόρμες και αποθετήρια συλλογής και διάθεσης ψηφιακού υλικού.
Οι προσπάθειες του Υπουργείου, επαφύονται στην επίσπευση της διαδικασίας ώστε να προχωρήσουν οι αλλαγές, για να επιτευχθεί τη νέα περίοδο η αύξηση του αριθμού των εκπαιδευτικών που θα επιμορφώνονται.


http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου