Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΥΠΗΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

Μία πρώτη εκτίμηση για τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

            Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις και την αρνητική χρονική συγκυρία η ΔΑΚΕ άντεξε. Έδωσε μια συνεπή και συντεταγμένη μάχη αρθρώνοντας ένα καθαρό πατριωτικό, λαϊκό και δημοκρατικό λόγο εκφράζοντας ένα σημαντικό τμήμα των συναδέλφων. Με παρρησία αντιτάχθηκε στην προτεινόμενη «αξιολόγηση» προβάλλοντας ως προτεραιότητα την αξιοπρέπεια των καθηγητών ως δημόσιων λειτουργών, προτείνοντας παράλληλα την ουσιαστική επιμόρφωσή τους.
Υπερασπίσθηκε το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, την ισοτιμία της Τεχνικής και αδιαπραγμάτευτα τάχθηκε εναντίον των απολύσεων απαιτώντας την επιστροφή όλων των
συναδέλφων στα σχολεία τους.
Ζήτησε την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς, αλλά και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ. Με ανιδιοτέλεια και πίστη σε αρχές – αξίες πρόβαλαν την ανθρωποκεντρική παιδία και τον ελεύθερο – δημιουργικό εκπαιδευτικό.
Έδωσαν και κέρδισαν τη μάχη σε σημαντικότατο αριθμό ΑΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΔΕ. Αλλά και εκεί που τυπικά δεν πέτυχαν έδωσαν τον δίκαιο αγώνα.
Τέλος, συγχαίρω τον καλό φίλο και συναγωνιστή, Πρόεδρο της ΔΑΚΕ, Δ. Πεππέ για την εκλογή του στο ΚΥΣΔΕ. Του εύχομαι επιμονή, δύναμη και πολλές αντοχές, καθώς ο κλάδος αντιμετωπίζει πλείστα προβλήματα και χρειάζεται εκπροσώπους δυναμικούς και πρωτοπόρους.


Θ. Τσούχλος
Έφορος ΔΣ ΚΕΜΕΤΕ-ΟΛΜΕ,

Ε.Ε. ΔΑΚΕ Καθηγητών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου