Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ούτε ο... ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει πρόωρες εκλογές – Αυτοδυναμία το "όχι" στις κάλπες – Στο 3,1% η διαφορά στην πρόθεση ψήφου

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Σαμαρά πρωθυπουργό αλλά το... 2016 θέλουν οι Έλληνες πολίτες, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρίας metrisi, που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Η νέα έρευνα εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί το προβάδισμά του έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει το 27,2% των ερωτηθέντων και τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί στο 24,1%.


Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,4%, ενώ ακολουθούν Το Ποτάμι με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3%. Εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%. Οι «Μεταρρυθμιστές» του Σπύρου Λυκούδη λαμβάνουν 2,2%, ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. 1,2% και η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι κάτω από το 1%. Το σύνολο της αδιευκρίνιστης ψήφου κυμαίνεται στο 14,9%.
 

Φωτογραφία: Ελεύθερος Τύπος
Φωτογραφία: Ελεύθερος Τύπος

Όχι σε εκλογές
Ξεκάθαρα αντίθετοι με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σε περίπτωση που δεν βρεθούν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίζονται οι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Το 51,6% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τις πρόωρες κάλπες έναντι του 39,8% που ζητά εκλογές. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως το 23,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί με το αίτημα της Κουμουνδούρου για εκλογές!
Σύμφωνα με το 54,8% των ερωτηθέντων, οι πρόωρες εκλογές θα φρενάρουν την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την ύφεση.
 
Φωτογραφία: Ελεύθερος Τύπος
Φωτογραφία: Ελεύθερος Τύπος
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρωθυπουργός ο Σαμαράς
Μπορεί στην πρόθεση ψήφου οι πολίτες να δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό επιλέγουν τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει 39,9% θετικές γνώμες, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 33,2%.

Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες ο Αντώνης Σαμαράς είναι καταλληλότερος για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων (46,7% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα) όσο και για να προστατεύσει τη χώρα από τις «κερδοσκοπικές επιθέσεις» στην πορεία εξόδου από την ύφεση (45,9% έναντι 24,5% αντίστοιχα).

Επίσης, η Ν.Δ. θεωρείται καταλληλότερη από το 33,6% των ερωτηθέντων για να βγάλει τη χώρα από την ύφεση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 26,4% αλλά και το κόμμα που έχει «ισχυρή ομάδα» για τη διακυβέρνηση της χώρας (29,2% έναντι 23,8% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου