Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ανοιχτές οι απολύσεις των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

news.gr
"Δεν υπήρξε καμία πολιτική δέσμευση του υπουργού Παιδείας ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση εκπαιδευτικού ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο νομοθετικών παρεμβάσεων που θα έδιναν οριστική λύση -σε σύντομο χρονικό διάστημα-, στο πρόβλημα της τοποθέτησης όλων των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, στις εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ. Αντίθετα προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών του πετώντας το "μπαλάκι" στο Υ.Δ.Μ.Η.Δ."
Τα παραπάνω αναφέρει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή των Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα ενώ μεταξύ των αλλων τονίζει οτι γίνεται προσπάθεια (παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια) κωλυσιεργίας και καθυστερήσεων, για να κερδηθεί πολιτικός χρόνος. Η Επιτροπή είχε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας την όποια είχε γνωστοποιήσει ο υπουργός και στην Ολομέλεια της Βουλής.
Στη Βουλή ο κ. Λοβέρδος είχε αναφέρει τα ακόλουθα:
Μιλάω με τους ενδιαφερομένους εκπαιδευτικούς, αυτούς που είναι σε διαθεσιμότητα -είναι πολύ στενόχωρη η θέση μου- και ό,τι μου λένε μου φαίνεται σωστό. Μετά όμως όταν μιλάω με την υπηρεσία, που λέει άλλα πράγματα, και αυτά σωστά μου φαίνονται. Τους είπα ότι πρέπει επιτέλους να συνεδριάσουμε όλοι μαζί. Αυτό θα γίνει αυτήν την Παρασκευή το μεσημέρι για να δούμε με ποιον ακριβώς τρόπο, σε συνεργασία και με Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και με το ΑΣΕΠ, θα αποφύγουμε τα λάθη. Θεωρώ ότι η κύρια ευθύνη βαραίνει εμάς και όχι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εμείς είμαστε το Υπουργείο που εποπτεύει τα θέματα των εκπαιδευτικών. Άρα, εάν γίνει κάποιο λάθος που θα καταλήξει σε ανεπιθύμητο αποτέλεσμα, εμείς θα φταίμε. Επομένως, για να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να αποφύγουμε τα λάθη, την Παρασκευή το μεσημέρι θα γίνει αυτή η συνάντηση.
Η προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ωστόσο δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, που αναφέρουν ότι για μια ακόμα φορά ο Υπ. Παιδείας κ. Λοβέρδος, απέφυγε να δεσμευτεί πολιτικά σχετικά με:
α) την επαναλειτουργία των καταργημένων Τομέων & ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ
β) τη συνέχιση της μισθοδοσίας των 85 συναδέλφων μας, ενώ αρνήθηκε την πρότασή μας για νομοθετική παρέμβαση, έτσι ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, λέγοντας ότι : "δεν μπορώ να κάνω τώρα κάτι γι αυτό το θέμα", ενώ κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέφερε:"...μα αυτοί έχουν απολυθεί από 22 Μαρτίου!" προσπαθώντας να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες.
Μάλιστα οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι διαπιστώθηκε ότι η νέα ηγεσία του ΥΠΑΙΘ συνεχίζει την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής που οδήγησε στον ακρωτηριασμό της Τεχνικής Εκπαίδευσης και στις Διαθεσιμότητες-Απολύσεις μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα αιτημάτα:
α)Να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί στις εκπαιδευτικές δομές του Υπουργείου Παιδείας δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές ανάγκες
β) να μην πραγματοποιηθεί ο σχεδιαζόμενος εξοστρακισμός των εκπαιδευτικών στους ΟΤΑ και στα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας και γ) να μη γίνει κανένας υποβιβασμός κατηγορίας, βαθμού και Μ.Κ., η απάντηση του Υπουργού ήταν: "Μα αυτό χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση και δεν θα το δεχθεί το Υπουργείο Μεταρρύθμισης".
Όσον αφορά τη διαδικασία των προκηρύξεων 8/13 & 10/14, ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:
α) Τη Δευτέρα 8/9 θα αναρτηθούν οι νέοι "ημιτελικοί" πίνακες διάθεσης και θα κληθούν οι συνάδελφοι που καταλαμβάνουν σε αυτούς διπλές θέσεις, να επιλέξουν μια από αυτές.
β) Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο έκδοσης νέας "Ανακοίνωσης" σε σχέση με τις θέσεις που είχαν προκηρυχθεί αλλά δεν καλύπτονται Η ανακοίνωση αυτή θα περιλαμβάνει τόσες θέσεις ανά ειδικότητα, όσοι και οι συνάδελφοι που ενώ έχουν κάνει αίτηση, θα παραμείνουν χωρίς θέση και δεν θα συμπεριληφθούν τελικώς, στους πίνακες διάθεσης των ανακοινώσεων 8 & 10. Η παραπάνω ανακοίνωση θέσεων και η υποβολή αιτήσεων σε αυτή, θα προηγηθεί της έκδοσης των τελικών πινάκων, ενώ δεν διευκρινίστηκε σε ποιες δομές και φορείς μπορεί να είναι οι θέσεις αυτές.
Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τιυς, ενωμένοι και με μεγαλύτερη ένταση μέχρι την τελική δικαίωση.
Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου