Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Στο τέλος του μήνα κληρώνει για ΑΣΕΠ στους εκπαιδευτικούς





Στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνει γνωστό αν πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς. Ήδη το Υπουργείο έχει  ετοιμάσει τη μελέτη σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και το ΑΣΕΠ την οποία και θα παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τα παραπάνω προκύπτουν τόσο από πληροφορίες του news.gr όσο και από δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δώσει το «πράσινο φώς» ο διαγωνισμός αναμένεται να πραγματοποιηθεί τέλη Δεκεμβρίου, πιθανόν μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα ή αρχές Ιανουαρίου.
Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε στην τηλεόραση του  ΣΚΑΪ, ως προς το θέμα του ΑΣΕΠ τα εξής:
Επειδή αυξάνονται ραγδαία οι συνταξιοδοτήσεις και παράλληλα δεν γίνονται προσλήψεις του χρόνου δεν θα τα βγάλουμε πέρα. Δεν θα μπορέσει του χρόνου το σύστημα να λειτουργήσει, γι' αυτό πρέπει να βγούμε από το 1 προς 10. Κάναμε τη μελέτη, την ετοιμάσαμε. Χρειαζόμαστε 10.000 εκπαιδευτικούς. Και αυτούς θα τους πάρουμε φυσικά με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ο οποίος εάν έχουμε τη σχετική δυνατότητα θα γίνει το Δεκέμβριο, ή επειδή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει και να διαβάσουν θα γίνει τον Ιανουάριο. Αυτό σκεφτόμαστε.

news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου