Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Τι είπε ο Α. Λοβέρδος στους Σχολικούς Συμβούλους

Ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος στη σημερινή συνάντηση με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ):
1.    Θα επιδιώξει τη δυνατότητα παράτασης της λειτουργίας της πλατφόρμας αξιολόγησης για μία εβδομάδα, δηλαδή έως τις 29 Αυγούστου.
2.    Ως προς τις μετακινήσεις, τη γραμματειακή υποστήριξη και τις υποδομές των γραφείων των Σχολικών Συμβούλων δήλωσε ότι είναι ενήμερος για το θέμα και τις ανάγκες των Σχολικών Συμβούλων.


3.    Για τη δυνατότητα μετάθεσης των σχολικών Συμβούλων ανέφερε ότι θα μελετηθεί η τροπολογία
4.  Για την πλήρωση των κενών θέσεων των σχολικών συμβούλων από συμβούλους άλλων περιφερειών, όλης της Ελλάδας, δήλωσε ότι ήδη δρομολογείται το θέμα αυτό. 
5.    Για τα θέματα της επιμόρφωσης, της λειτουργίας των Π.Ε.Κ. , της τροποποίησης του νόμου επιλογής στελεχών 3848/2010, είπε ότι  τα θέματα τα άκουσε και ανέφερε ότι θα τα παρακολουθήσει σε συνεργασία με τους συμβούλους του. 
6.    Για την αύξηση θέσεων Σχολικών Συμβούλων αναφέρθηκε ότι ήδη στην ειδική αγωγή ετοιμάζεται η αύξηση των θέσεων .
Ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ.Σ.  Γιώργος Αλεξανδράτος   είπε στον υπουργό  Παιδείας  ότι οι Σχολικοί Σύμβουλοι, στο θέμα της αξιολόγησης, έχουν κληθεί να υλοποιήσουν το μεγαλύτερο μέρος της. Η Π.Ε.Σ.Σ. τόνισε ο κ. Αλεξανδράτος, έχει τοποθετηθεί, από το 2012, θετικά επί της αρχής υπέρ της αξιολόγησης και παράλληλα έχει ασκήσει κριτική στο προεδρικό διάταγμα 152/2013 καταθέτοντας προτάσεις αλλαγών, τροποποιήσεων και βελτιώσεων.  
Τα μέλη του ΔΣ  ανέφεραν στον κ. Λοβέρδο   θέματα που αφορούν στην εφαρμογή και βιωσιμότητα της αξιολόγησης όπως: 
1.    Να υπάρξει αποσύνδεση της αξιολόγησης από τις επιπτώσεις της ποσόστωσης που επιβάλλει ο νόμος 4024.
2.    Να θεσμοθετηθεί συνεχής και συστηματική επιμόρφωση για τους εκπαιδευτικούς που θα κριθεί ότι χρειάζονται περεταίρω υποστήριξη.
3.    Να υπάρξουν βελτιώσεις και ρυθμίσεις σε σημεία του προεδρικού διατάγματος 152/2013 οι οποίες θα διευκολύνουν τη διαδικασία και θα την κάνουν πιο αποτελεσματική και αξιόπιστη.  Τονίστηκε ότι η Π.Ε.Σ.Σ. είναι πρόθυμη να συμβάλει άμεσα στο θέμα αυτό. 
4.    Να παραταθεί η προθεσμία αξιολόγησης, που έχει οριστεί έως 31/8/2014, καθόσον υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Επίσης να παραταθεί η προθεσμία λειτουργίας της πλατφόρμας αξιολόγησης πέραν της 22/08/2014. 
Στο θέμα της επιμόρφωσης το ΔΣ της ΠΕΣΣ τόνισε  ότι απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σύστημα επιμορφωτικής διαδικασίας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής μας. Προς το σκοπό αυτό χρειάζεται ενίσχυση των Π.Ε.Κ. με επαρκή στελέχωση, πόρους, αξιολόγηση, πιστοποίηση των ΠΕΚ από τη διαχειριστική αρχή και σύνδεση του έργου τους με τους Σχολικούς Συμβούλους. Προτάθηκε στις θέσεις διευθυντών να τοποθετούνται αποκλειστικά Σχολικοί Σύμβουλοι οι οποίοι γνωρίζουν την χαρτογράφηση του επιχειρησιακού πλαισίου της επιμόρφωσης, τις επιμορφωτικές ανάγκες, τα αδύνατα σημεία, τις επιμορφωτικές δυνατότητες, τους πόρους και λοιπά ένεκα της θέσης που κατέχουν.  
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δ/ντής του υπουργού   Χρηστάκης Αναστάσιος, ο Δ/ντης Σπουδών Π.Ε.  Κώστας Παπαχρήστος και οι σύμβουλοι του υπουργού, Λουκιανός Απέργης, Νικηφόρος Δημήτριος και Παπαϊωάνου Μαρία. 
Ο πρόεδρος της ΠΕΣΣ μιλώντας στο esos χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητικό και ότι πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου