Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Πιστώσεις για την πρόσληψη 19.500 αναπληρωτών

Πιστώσεις που φτάνουν τις 19.500 και αφορούν στην πρόσληψη των αναπληρωτών εξασφάλισε το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Λοβέρδου στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1. Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι είχαν καταθέσει αίτημα για 22.500 αναπληρωτές και μετά από παρεμβάσεις τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης εξασφαλίστηκαν 19.500 πιστώσεις. 

Ο Υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για 3000 κενά που δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν μέσω των προσλήψεων αναπληρωτών. Τα κενά αυτά θα καλυφθούν με διεύρυνση των αναθέσεων αφού όπως δήλωσε «θα ζητήσουμε να διδάξουν τα εγγύτερα αντικείμενα προς την ειδίκευσή τους».
Ο κ. Λοβέρδος δεν παρέλειψε να αναφερθεί για ακόμη μια φορά στο μεγάλο πρόβλημα των ελλείψεων του διδακτικού προσωπικού υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να συζητηθεί το 1/10 στην εκπαίδευση. Θυμίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει δεχθεί εισηγήσεις για τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ ενδεχόμενο το οποίο εξετάζεται. 
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι από τις πιστώσεις που εξασφάλισε το Υπουργείο Παιδείας περίπου 5000-5500 προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και αναμένεται να αξιοποιηθούν άμεσα ενώ είναι πιθανόν ένα μεγάλο μέρους τους να διατεθεί στην Α φάση προσλήψεων. Θυμίζουμε ότι το 2012 στην Α φάση προσελήφθησαν 4841 αναπληρωτές σε πρωτοβάθμια (3.545) και δευτεροβάθμια (1.296). 
Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος δήλωσε προ λίγων ημερών  ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα έχουν καλυφθεί τα κενά των καθηγητών, σε μεγάλο ποσοστό και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει κλείσει  το θέμα των κενών. Προτεραιότητα αναμένεται να έχει  για ακόμη μια φορά η πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 
Όσον αφορά τις πιστώσεις μέσω ΕΣΠΑ αυτές αναμένεται να αξιοποιηθούν τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου καθώς απαιτείται να ετοιμαστούν τα τεχνικά δελτία και οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Το προηγούμενο σχολικό έτος οι πρώτες προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ πραγματοποιήθηκαν στις 28 Σεπτεμβρίου και το 2012 στις 21 Σεπτεμβρίου. 

Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου