Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Αναλάβετε τις ευθύνες σας

«Έχω μάθει να απλώνω τα πόδια μου έως εκεί που φτάνει το πάπλωμά μου" απάντησε χτες ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης όταν ρωτήθηκε (Bήμα FM) κατά πόσο θα ενδιαφερόταν να μπει επικεφαλής  σε μία κίνηση της ενωμένης Κεντροαριστεράς."; Έχω πολλή δουλειά ακόμη να κάνω στο δήμο μου» πρόσθεσε.

Ας το ακούσουν κάποιοι κυβερνητικοί που δυστυχώς πιστεύουν ότι το... πάπλωμά τους είναι τόσο μεγάλο που μπορεί να χωρέσει κάθε τους φιλοδοξία - από το ότι αυτοί μόνοι τους θα πετύχουν εκεί που οι διακομματικές συνεργασίες απέτυχαν όπως π.χ. να αντιμετωπίσουν το θέμα της  Παιδείας στην Ελλάδα ή ακόμη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αλλάξει μόνη της τα πάντα -  την Ευρωπαϊκή Ένωση ολόκληρη δίνοντας μαθήματα οικονομίας στην Γερμανία αλλά –γιατί όχι;-  τον κόσμο όλο προς μία προοδευτική κατεύθυνση...

Αν κανείς ακούσει τους υπουργούς να μιλάνε στα κανάλια μένει εμβρόντητος από την έπαρση και τον πολιτικό σνομπισμό που επιδεικνύουν αλλά και από τις μεγαλοστομίες , την αμετροέπεια ,  τις απίθανες προσδοκίες που καλλιεργούν για την κυβέρνηση Τσίπρα η οποία  κλείνει την Κυριακή τρεις μήνες διακυβέρνησης .Και εκτός από  την ισοπέδωση του έργου των  προηγούμενων κυβερνήσεων  και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού δεν έχει ακόμη πάρει ούτε μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία. 

Ωστόσο τα μεγάλα λόγια που αφειδώς εκτοξεύονταν προεκλογικά - θυμηθείτε το απίστευτα γραφικό «εμείς θα βαράμε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν» του κ. Τσίπρα - συνεχίζονται και σήμερα : με τον συγκυβερνήτη κ. Καμένο να υποστηρίζει ότι  «εμείς διαπραγματευόμαστε όρθιοι και όχι στα τέσσερα», τον κ. Βαρουφάκη να διατείνεται ότι «για πρώτη φορά η Ελλάδα διαπραγματεύεται με τους δανειστές» τον κ. Μπαλάφα να επιμένει ότι  «κάποιοι στην Ευρώπη δεν έχουν συνηθίσει να τους  βγάζουν γλώσσα» και τον κ. Στρατούλη να ισχυρίζεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις στο ακέραιο γυρίζοντας την πλάτη στα νεοφιλελεύθερα νεοαποικιακά κέντρα που κυριαρχούν στην ΕΕ».

Είναι φανερό ότι η χώρα περνάει επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ μία περίοδο μεγαλομανίας, ψευτομαγκιάς, και συναισθηματικής έξαρσης που ενθουσιάζουν τους ψηφοφόρους του κόμματος , δημιουργούν θριαμβευτικές εντυπώσεις και φουσκώνουν την  εθνική υπερηφάνεια ωστόσο είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σύντομα σε πολιτικά αδιέξοδα,  επώδυνες υποχωρήσεις, και μεγάλες απογοητεύσεις . 

Η κυβέρνηση αναζητεί εναγωνίως ισχυρούς διεθνείς συμμάχους να πιαστεί : από την αριστερή  ανταρσία κατά των μνημονίων στις χώρες του Νότου που θα κερδίσει τις εκλογές και θα ανατρέψει την γερμανική συνταγή λιτότητας έως την παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα που θα βάλει στη θέση της την κυρία Μέρκελ και θα επιβάλει τα ελληνικά δίκαια στην ΕΕ ή την δυναμική υποστήριξη του Ρώσου Προέδρου Πούτιν που θα μας «ξελασπώσει» με την προκαταβολή των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον αγωγό  αερίου!

Παραμύθια της Χαλιμάς και ανέφικτα κατορθώματα της Αθήνας  που καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι με το πρώτο αεράκι της   επώδυνης πραγματικότητα την οποία η νέα κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό καλλιεργώντας χίμαιρες.

 Τα ψέματα, όμως, τελειώνουν. Η κυβέρνηση έχει λίγες μόνο μέρες να πει στον κόσμο την αλήθεια για τις νέες θυσίες που έρχονται και για την σκληρή δουλειά που απαιτείται για να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει και να ξαναβρεί τη θέση της στην Ευρώπη.

 Όσο η κυβέρνηση αποφεύγει την αλήθεια και συνεχίζει να υπόσχ​εται καλύτερες μέρες χωρίς νέες θυσίες τόσο δυσκολότερη θα κάνει την προσγείωση στην πραγματικότητα και την παραμονή της στην εξουσία. 

Αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Παπαδόπουλος Νότης http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου