Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Αν δεν μπορείτε, εκλογές!

Ο Βόλφγακνγκ Μίνχαου, ένας ορκισμένος εχθρός της πολιτικής του Σόιμπλε, προειδοποιεί ότι με την πολιτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση κινδυνεύει να χάσει και τους λίγους φίλους που της έχουν απομείνει στην Ευρώπη. Και ανάμεσα σ' αυτούς συγκαταλέγει και τον εαυτό του. Για να τεκμηριώσει τη θέση του, συγκρίνει τον Γιάνη Βαρουφάκη με τον Ουκρανό ομόλογό του, ο οποίος έχοντας πάρει μόνο 2 δισ. (έναντι των άνω των 200 δισ. της Ελλάδας), παρουσίασε ένα αναλυτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, μιλώντας την ίδια ώρα με τον Βαρουφάκη.
Η κυβέρνηση υπερτίμησε τη δυνατότητά της να πάρει χρήματα χωρίς να κάνει την παραμικρή δημοσιονομικά σημαντική αλλαγή.
Αυτό απλά δεν γίνεται όταν χρωστάς χρήματα σε οργανισμούς. Η επιχείρηση πρέπει να απολύσει, ο ιδιώτης να βάλει χρήματα στην άκρη για την εξυπηρέτηση των χρεωλυσίων. Χρήματα παίρνεις πάντα με όρους. Όρους που καθορίζει (κυρίως) αυτός που σε δανείζει. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά ξένα προς τον κόσμο που ζούμε.
Πολύ σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο κόμμα του και τη χώρα. Σύμφωνα με έναν πίνακα, που δημοσίευσε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Πάσχος Μανδραβέλλης, οι μισοί ερωτηθέντες στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα (45%) είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ και οι άλλοι μισοί υπέρ της επαναφοράς της δραχμής. Ο ίδιος, όμως, ο κ. Τσίπρας δεν έχει εντολή για να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρωζώνης. Αν θέλει να το κάνει  -διότι μετά την 7μερή, όπως είπε σε συνεργάτες του, αντελήφθη επιτέλους ότι «τελικά υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι», χρειάζεται νέα εντολή. Αν δεν είναι σε θέση να λύσει το δίλημμα μόνος του, ας αναθέσει τη λύση του σε άλλους. Μετά από εκλογές και εφόσον η πλειοψηφία επιθυμεί να μείνουμε -με τους δεδομένους κανόνες- στο κοινό νόμισμα. Ο χρόνος για όλα τα υπόλοιπα έχει τελειώσει.

Υ.Γ.: Φυσικά οι εκλογές θα γίνουν με κλειστές τράπεζες. Όλα τα άλλα θα ήταν κοροϊδία για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους

Τάσος Τέλλογλου-http://www.protagon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου