Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Απόλυτα κομματικές … οι επιλογές των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης!

Συγχαρητήρια για τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ... Αξιοκρατία παντού...Να δημοσιευτούν και τα βιογραφικά.  Πάντα τέτοια...
Οι προεκλογικές υποσχέσεις περί αξιοκρατίας επιβεβαιώνονται τώρα... Καλή Ανάσταση.
Καθαρά κομματικές ήταν οι επιλογές της πολιτικής  ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για τον διορισμό των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, παρά τις διακηρύξεις του υπουργού περί αξιολόγησης και αξιοκρατικής επιλογής προσώπων.
Υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη η απόφαση διορισμού των εκπαιδευτικών στις 13 θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Η απόφαση υπογράφηκε με μικρή καθυστέρηση λόγω της ρήξης μεταξύ της ηγεσίας, σ’ότι αφορούσε στα πρόσωπα.
Κάποιοι επιθυμούσαν να επιβάλλουν τα «δικά τους παιδιά».
Και δυστυχώς τα κατάφεραν!
«Δεν έχουμε κανένα λόγο να διορίσουμε ανθρώπους που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ» διεμήνυε σε όλους τους
τόνους ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η θέση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι καθαρή και κρυσταλλινή: «Δεν υπάρχουν κομματικά κριτήρια σε τέτοιου τύπου διαδικασίες»
Όχι μόνο σε συνέντευξη τύπου, αλλά και μέσα στη Βουλή:
Δυστυχώς όμως, οι κρυστάλλινες θέσεις του υπουργείου παρέμειναν στα … λόγια, καθώς και οι 12 νέοι περιφερειακοί διευθυντές είναι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για να ικανοποιηθεί και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, επιλέχθηκε ένας από τους ΑΝΕΛ.
Μάλιστα ο Αναπληρωτής υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ έσπευσε μέσω twitter να συγχαρεί τους νέους περιφερειακούς διευθυντές και ειδικότερα στον Παναγιώτη Κεραμάρη!
2015-04-09_1856
Κάνοντας μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο, διαπιστώσαμε ότι μέσα στους 13 περιφερειακούς διευθυντές που επιλέχθηκαν υπάρχουν στελέχη Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και συνδικαλιστές – στελέχη του Κόμματος.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το νομικό πλαίσιο για την επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης δίνει τη δυνατότητα στην πολιτική ηγεσία να διορίσει όποιον θέλει. Επομένως η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα παράτυπο, απλά διακήρυττε ένα διαφορετικό πολιτικό ήθος, σηκώνοντας ψηλά τη σημαία της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης, κοροϊδεύοντας ουσιαστικά πολλούς εκπαιδευτικούς που μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν αιτήσεις για τις 13 θέσεις περιφερειακών διευθυντών.
Και μάλιστα, όπως μαθαίνουμε αρκετοί από αυτούς είχαν, κατά πολύ, περισσότερα τυπικά προσόντα από αρκετές … κομματικές επιλογές του υπουργείου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου