Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Οι πραγματικές καταστροφές του ΣΥΡΙΖΑ

Ενα από τα κακά της κινδυνολογίας σχετικά με την παραμονή μας στο ευρώ άμα τη αναλήψει της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν συζητάμε καθόλου τις άλλες, τις πραγματικές καταστροφές που θα φέρει μια κυβέρνηση ανθρώπων που σκέπτονται με όρους της δεκαετίας του ’80 κι ακόμη παραπίσω. Στα θέματα Παιδείας, για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται το όπισθεν ολοταχώς όχι μόνο στα ΑΕΙ, που τα θεωρεί χωράφι των μπάτε καταληψίες κι αλέστε, αλλά ακόμη και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου σύμφωνα με την υπεύθυνη του προγράμματος Παιδείας Εφη Καλαμάρα, στόχος του κόμματος είναι να ισοπεδώσει όλα τα μικρά βήματα εξορθολογισμού που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 989 η καθηγήτρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αφού είπε τα γνωστά αντιπολιτευτικά για το δημόσιο σχολείο, το οποίο «εμείς λέμε ότι το έχουν απαξιώσει, το έχουν καταρρεύσει» (sic), ξεδίπλωσε τα άμεσα μέτρα για να μην... το καταρρεύσουν επιπλέον.



Τι δεν είπε η κ. Καλαμάρα: «Κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Α΄ και τη Β΄ Λυκείου και της τράπεζας θεμάτων», έτσι ώστε όλοι οι μαθητές να παίρνουν στις ενδοσχολικές εξετάσεις εικοσάρια.

«Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ», αλλά όχι ακόμη. Ταυτόχρονη κατάργηση του χρονικού ορίου φοίτησης, (ν+2). «Δεν θα υπάρξει ορισμένος χρόνος για να τελειώσει κάποιος τη σχολή του. Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο», ανέφερε η κ. Καλαμάρα. Βεβαίως, παντού στον κόσμο υπάρχουν αυστηρότερα χρονικά όρια από το ν+2, αλλά συνδυαζόμενα τα δύο μέτρα –να μπαίνουν στα ΑΕΙ όποιοι θέλουν και να μένουν όσο θέλουν– ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει μια νέα μορφή σοσιαλιστικής κοινωνίας. Θα γίνουμε όλοι αιώνιοι φοιτητές και γι’ αυτό προβλέπει και ανάκληση των διαγραφών φοιτητών, όπου έχουν γίνει.

Αμεση κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου και των Συμβουλίων Ιδρύματος. Αποκατάσταση του πανεπιστημιακού ασύλου (για να εκπαιδεύονται τα παιδιά στις τζάμπα καταλήψεις). Συμμετοχή και των φοιτητών με ποσόστωση στα όργανα διοίκησης. Διάλογο που θα κρατήσει ένα χρόνο «με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, με τα συλλογικά όργανα δημοσίου και ιδιωτικού, με τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τους μαθητές και τους φοιτητές προκειμένου να κάνουμε μια μεταρρύθμιση που να έχει την κοινωνική συναίνεση».

Φυσικά υπόσχεται προσλήψεις. Πολλές προσλήψεις: «Επαναπρόσληψη αμέσως σχολικών φυλάκων και διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια... Από τον Σεπτέμβρη θα λειτουργούν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν. Σε αυτούς τους τομείς θα επανέλθουν οι καθηγητές, αν το επιθυμούν, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Ουδείς καθηγητής, ουδείς σχολικός φύλακας περισσεύει», ανέφερε η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Βεβαίως, η κ. Καλαμάρα δεν θα μπορούσε παρά να καταργήσει το ΑΣΕΠ. Δεν χρειάζεται στον σοσιαλισμό: «Δεν θα κάνουμε κανένα ΑΣΕΠ, θα το καταργήσουμε. Οι προσλήψεις θα γίνουν άμεσα για την επόμενη χρονιά. Υπάρχουν κενά, συνάδελφοι που συνταξιοδοτούνται. Θα υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί ή αναπληρωτές πλήρους ωραρίου. Τα κονδύλια έχουν εξασφαλιστεί», μας είπε και καλά είναι πλέον να ρωτήσουμε τον υπεύθυνο του οικονομικού προγράμματος Γιάννη Δραγασάκη: Πόσα δισ. είπαμε θα είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης; Βάλτε κάτι παραπάνω...


 ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
http://www.kathimerini.gr/800217/opinion/epikairothta/politikh/oi-pragmatikes-katastrofes-toy-syriza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου