Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

H διαδικτυακή καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας

H Νέα Δημοκρατία, για πρώτη φορά στην διαδικασία των εκλογών, συμμετέχει με μια ολοκληρωμένη καμπάνια στο διαδίκτυο, σε ένα από τα σημαντικότερα και διεισδυτικότερα πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης, ιδιαίτερα στη νέα γενιά.
Ως βασικό εργαλείο στη «μάχη του διαδικτύου» είναι η κεντρική προεκλογική ιστοσελίδα lemetinalithia.gr

Το όνομα συνδέεται με το προεκλογικό μήνυμα της συνολικότερης καμπάνιας, «λέμε την αλήθεια» και στόχο έχει την προβολή ενός θετικού λόγου μέσα από την προώθηση καλών ειδήσεων.
Η ιστοσελίδα δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να πληροφορηθεί άμεσα για τις 53 «αλήθειες» -σε κωδικοποιημένη μορφή κάρτας- του κυβερνητικού έργου. Για όσα έχουν γίνει αλλά και για όσα είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται, εντός του 2015.
Οι «αλήθειες» εντάσσονται σε 20 κατηγορίες πολιτικής, ( πχ. «Ασφάλεια στον πολίτη», Λιγότερη γραφειοκρατία-Ευέλικτο Κράτος) ενώ αυτές οι κατηγορίες διατρέχουν όλο το φάσμα της πολιτικής, κάτω από 4 θεματικές: την καθημερινότητα, την ανάπτυξη, την κοινωνία και το κράτος.
Η ιστοσελίδα «καλύπτει» το σύνολο της προεκλογικής δράσης του Αντώνη Σαμαρά, μέσα από τις κάρτες που απεικονίζουν τα βασικά σημεία των ομιλιών, κάρτες που παρουσιάζουν τις επόμενες κινήσεις του αλλά και videos/youtube από τις ομιλίες.
Βασικό banner στην ιστοσελίδα αποτελεί η ανάδειξη του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας-Ελλάδα 2021, σε 4 πυλώνες: αναπτυξιακό σχέδιο, ανασυγκρότηση κοινωνικού κράτους, μεταρρυθμίσεις για ανταγωνιστικότητα, φορολογικές μειώσεις.
Για το σκοπό αυτό έχουν κωδικοποιηθεί οι ουσιαστικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού τόσο σε κείμενο όσο και σε κάρτες.
Παράλληλα υπάρχει ο κατάλογος όλων των υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Καθοριστικό ρόλο παίζει και η επικοινωνία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι επισκέπτες της σελίδας μπορούν με ένα κλικ να κοινοποιούν τις «αλήθειες» σε Facebook και Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου