Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σαμαράς δεν είπε ακόμα την τελευταία κουβέντα


Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται, αλλά δεν λέγονται. Υπάρχουν και πράγματα που δεν λέγονται σε πρώτο χρόνο, αλλά φυλάσσονται στο πίσω μέρος του μυαλού και…«απαντώνται» κατάλληλα, όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις.
Μία μόλις εβδομάδα μετά την επεισοδιακή υπερψήφιση του «νέου μνημονίου», καθίσταται σαφές ότι το πανίσχυρο γερμανικό διευθυντήριο δεν έχει καμία πρόθεση να μας «διασώσει».
Να μας πετάξει από το ευρωπαϊκό τρένο επιθυμεί, το γρηγορότερο δυνατό. Κι απλά αναζητά προσχήματα και αφορμές, ανεβάζοντας διαρκώς τον πήχη των αξιώσεων, ώστε να οδηγήσει την Ελλάδα σε απόγνωση.
Εάν υποθέσει κανείς ότι ο Αντώνης Σαμαράς διέθετε εσωτερική πληροφόρηση για την πρόθεση του δίδυμου Μέρκελ-Σόιμπλε να μας «τραβήξει τη πρίζα», έπραξε άριστα, από πλευράς διαπραγματευτικής τακτικής, λέγοντας ένα πρώτο κοινοβουλευτικό «ναι» στο(ανεδαφικό και ανεφάρμοστο)κείμενο συμφωνίας που, διασφαλίζει, υποτίθεται, την συνέχιση της ελληνικής δανειοδότησης. Γιατί απλά και μόνο, στέρησε τους δανειστές από κάθε αιτιολογική βάση μιας τελεσίδικης «τιμωρίας» που θα οδηγούσε  την οικονομία της πατρίδας μας σε «ξαφνικό» και οριστικό θάνατο…
Αποδείχτηκε ότι ο τακτικός αυτός ελιγμός του αρχηγού της ΝΔ, είχε βαρύ πολιτικό κόστος. Προσωρινά όμως. Γιατί η Ελλάδα έκανε το δυσβάστακτο χρέος της και οι Γερμανοί, με την αθέτηση των υπεσχημένων, εκτέθηκαν στην παγκόσμια κοινή γνώμη.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Βερολίνο αιφνιδιάστηκε. Οι εντολές που είχαν δοθεί στην τρόικα ήταν να φτιάξει ένα πακέτο τόσο απεχθές, που καμία πολιτική δύναμη με αξιοπρέπεια στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να επωμιστεί. Οι Γερμανοί πόνταραν στις αντιστάσεις του Σαμαρά για να καταδείξουν διεθνώς την «ελληνική αχαριστία». Και δεν μπόρεσαν να φανταστούν πως θα υπήρχε αρχηγός αντιπολιτευόμενου κόμματος εξουσίας, που θα θυσίαζε 21 στρατιώτες της κοινοβουλευτικής του ομάδας για να αποφύγει το «ρουά-μάτ» σε μια παρτίδα σκάκι που κρίνει το ίδιο το μέλλον της χώρας.
Από κει και πέρα, η υπόθεση ξέφυγε. Οι Γερμανοί βλέποντας τους υπολογισμούς τους να μην επαληθεύονται, πέταξαν την μάσκα του αλληλέγγυου εταίρου και φόρεσαν το προσωπείο του δυνάστη, που άλλωστε τους ταιριάζει καλύτερα. Μόνο που η ξαφνική αυτή αποκρουστική μεταμόρφωση, πάγωσε ολόκληρο τον πλανήτη…
Εν μέσω λίγων 24ώρων η υπερχρεωμένη Ελλάδα των «κατεργάρηδων» απέκτησε ηθικό έρεισμα και επικοινωνιακή υπεροχή. Φωνές από ολόκληρο τον κόσμο ενώθηκαν ενάντια στην γερμανική αυθαιρεσία που οδηγεί στον Καιάδα έναν ολόκληρο ευρωπαϊκό λαό. Και έπεται συνέχεια. Γιατί οι Γερμανοί έχουν χάσει τον έλεγχο. Με αποτέλεσμα να προβάλλουν απαιτήσεις που συνιστούν κατάφωρη ανάμιξη στα εσωτερικά της Ελλάδας, προς την κατεύθυνση μάλιστα αναστολής της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος!
Έφτασαν να αξιώνουν την μετάθεση των εθνικών εκλογών και την επ΄αόριστον παράταση της κυβερνητικής θητείας του…τεχνοκράτη πρωθυπουργού-μαριονέττα. Αργότερα απαίτησαν «δήλωση μετάνοιας» από τα κόμματα της ελληνικής αριστεράς. Και τώρα συνδέουν την απελευθέρωση του (υπεσχημένου) χρηματοδοτικού «πακέτου βοηθείας» με την διαμόρφωση ενός εκλογικού αποτελέσματος της αρεσκείας τους! Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν ως εκλογικό διακύβευμα την «υπερψήφιση» των μνημονιακών δυνάμεων, γιατί σε αντίθεση περίπτωση θα έρθει η χρεοκοπία.
Απίθανα πράγματα που διασύρουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και αποδεικνύουν ότι το DNA του τευτονικού αυταρχισμού παραμένει αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων, παρά τα μαθήματα από το αιματοκύλισμα δύο παγκοσμίων πολέμων, τις γενοκτονίες και εν τέλει την ίδια την τιμωρία του γερμανικού λαού που φαίνεται ξεχάστηκε γρήγορα από τους σημερινούς ηγέτες του.
Οι καιροί έχουν γυρίσματα και ο Σαμαράς δεν έχει πει την τελευταία κουβέντα. Γιατί ένα είναι βέβαιο. Όταν αποφασίσει να μιλήσει θα έχει όλο το δίκιο με το μέρος του. Και μαζί με τον ελληνικό λαό που ασφυκτιά από τις συνεχείς προσβολές θα έχει μαζί του ένα μεγάλο τμήμα της διεθνούς κοινής γνώμης…
Γιώργος  Χαρβαλιάς
Διαβάστε και τι έγραψε χθες το ΒΗΜΑ
«Ο πυρήνας του ζητήματος είναι σαφής» εξηγούν γερμανοί αξιωματούχοι μιλώντας στο «Βήματης Κυριακής». «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το νέο πρόγραμμαπου είναι πολυετέςθαεφαρμοστεί ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογώνΟταν βλέπουμε ότι ηγέτες όπως οΑντώνης Σαμαράς λένε πως θα επαναδιαπραγματευθούν το πρόγραμμααυτό μας κάνει νααισθανόμαστε άβολα όταν προσφέρουμε τόσο μεγάλες πιστώσεις στην ΕλλάδαΠρέπει ναμπορούμε να πούμε στους φορολογουμένους μας ότι θα διασφαλίσουμε την επιστροφή τωνχρημάτων αυτώνΚαι αυτά που κάνει ο κΣαμαράς μάς δημιουργούν δυσκολίες» προσθέτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου