Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΔΑΚΕ Καθηγητών
Ν. Φθιώτιδας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Πολύπαθη Παιδεία. Άτολμη, ανεύθυνη και πρόχειρη η διαλαλούμενη μεταρρύθμιση του  Υπουργείου Παιδείας.  Στο γόνατο και  οι ρυθμίσεις για την επιλογή Διευθυντών και Σχολικών Συμβούλων, χωρίς ιεράρχηση των επιπέδων επιλογής, έωλη ως προς τη νομιμότητα εφόσον καταρρίπτεται ήδη. Η παράταξη της  ΔΑΚΕ δεχόμενη την αγωνία, τις εύλογες  απορίες, όσον αφορά τη συνέντευξη των υποψηφίων Διευθυντών,  αισθάνεται την ανάγκη να συμμεριστεί  τους συναδέλφους, να εκφράσει  τις απόψεις  της και να στηλιτεύσει την κρίση του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών. Ένα Συμβούλιο πρόχειρης σύστασης, άπειρο, και ως εκ τούτου, επιτηδευμένα καθοδηγούμενο έπραξε και αυτό ανάλογα
.
Καταγγέλλουμε:
1ο .Τη  σκοπιμότητα  και τον καθοδηγούμενο σχεδιασμό για τοποθέτηση συγκεκριμένων Διευθυντών ανά Σχολική Μονάδα
2ο .Τον επιλεκτικό ρεβανσισμό με τη βαθμολόγηση  κάτω  του 10 ατόμων προσοντούχων και πετυχημένων σε προηγούμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Αλήθεια γνώριζαν  όλα τα μέλη της Επιτροπής  τις απαντήσεις των ερωτήσεων; Πολλοί συνάδελφοι το αμφισβήτησαν.
3ο. Τη μεθοδευμένη βαθμολόγηση που έγινε με γνώμονα την κοντόφθαλμη εκδίκηση και την κομματική  σκοπιμότητα έτσι ώστε πολλοί συνάδελφοι που προηγούνταν στα μετρήσιμα μόρια βρέθηκαν να έχουν χαμηλότερη βαθμολογία από άλλους που τους προσπέρασαν με συνέπεια το προβάδισμα των ημετέρων.
4ο. Το φευγαλέο και εσκεμμένο αυτοσχεδιασμό υπαινικτικών ερωτήσεων εκτός αντικειμένου από μέλη του Συμβουλίου που λειτούργησαν ως φορείς ρεβανσιστικών απωθημένων με σκοπό  τη δημιουργία αρνητικών και παραπλανητικών  εντυπώσεων.
5ο. Τη παράλειψη παράθεσης ξεχωριστής στήλης όπου θα ήταν φανερός ο μέσος όρος βαθμολόγησης των μελών του Συμβουλίου της συνέντευξης κάθε συναδέλφου. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει σκοπιμότητα, έλλειψη ευαισθησίας και θάρρους  για έκφραση αντικειμενικής κρίσης. Πολύ περισσότερο αποτελεί έκφραση φόβου για την αντιμετώπιση της γενικής κατακραυγής των αδικημένων συναδέλφων.
6ο. Την ταύτιση της άποψης του αιρετού της ΠΑΣΚ με τα διορισμένα μέλη
του Συμβουλίου. Το ερώτημα είναι γιατί συντάχτηκε μαζί τους;  Δεν εκπροσωπεί όλους τους συναδέλφους;  Φυσικά εμείς δεν προσδοκούσαμε κάτι άλλο.
           7ο. Τη μη συμμετοχή στη βαθμολόγηση του άλλου αιρετού των Ανεξάρτητων (;) Καθηγητών  μέλους του Συμβουλίου. Μήπως η αποχή του από τη βαθμολόγηση διευκόλυνε τα άλλα μέλη; Ο Κλάδος όμως δεν έχει ανάγκη από παρατηρητές αλλά από συνειδητοποιημένους- ευαισθητοποιημένους αγωνιστές συμμέτοχους στα δύσκολα και όχι ριψάσπιδες!!!
    Στις κρίσεις αυτές  για την επιλογή Διευθυντών    στο βωμό της σκοπιμότητας και του κομματισμού  θυσιάστηκε κάθε  έννοια διαφάνειας, αντικειμενικότητας, αξιοκρατίας, αξιοπρέπειας, ευαισθησίας και ηθικής.
          Ας ελπίσουμε  ότι οι «Μήδοι» δε θα διαβούνε στο τέλος και οι «μηδίσαντες» θα ξεχαστούν γρήγορα.
Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου