Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, απέναντι στους εταίρους Δανειστές – τοκογλύφους είναι αφ’ ενός απόλυτα αυστηρές στο χρόνο υλοποίησης τους και αφ’ ετέρου δολοφονικές στο περιεχόμενο πραγματοποίησης τους, τόσο για τη χώρα μας όσο και για το λαό μας. Μέσα στους επόμενους δύο μήνες πρέπει να προωθηθούν και να δραστηριοποιηθούν 35 νέα μέτρα.
Η κυβέρνηση μετά από αυτό καλείται να πετύχει, σε όλες τις επιθυμίες των ξένων αφεντικών, το τέλειο έγκλημα σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας με μοναδικά θαυμαστό τρόπο. Δεν είναι βέβαιο ότι τελικά θα ικανοποιήσει σε όλους του στόχους τους τροϊκανούς και τους άλλους, όμως φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να βάλει τα δυνατά της για να πετύχει τα καλύτερα και τα περισσότερα προκειμένου να εισπράξει τα εύσημα της συμμορίας των κερδοσκόπων.
Απαιτούν μάλιστα από τη Δημόσια Διοίκηση να υποστηρίξει αυτές τις ταχύτητες και τα στελέχη του κράτους, ήδη φρόντισαν να πραγματοποιήσουν εξπρές επιλογές, θα αναλάβουν την μεγιστοποίηση της ταχύτητας των ρυθμών και θα είναι οι πλέον αποδοτικοί για την ικανοποίηση, αν όχι όλων, των περισσοτέρων επιθυμιών των ληστρικών στόχων των ξένων ή και των ντόπιων αρπαχτικών. Έτσι μετά το πρώτο Μνημόνιο και τα πλούσια δώρα που γέμισε σχεδόν όλους του Έλληνες, νέες ευχάριστες εκπλήξεις μόλις κατέφθασαν από το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο. Μεγάλη η χαρά των συνταξιούχων που δεν τους θυμήθηκε μία ή δύο φορές αλλά επτά, μάλιστα επτά νέες ειδικές και μη εισφορές και περικοπές επέβαλλε στις συντάξεις. Αλλά και οι μισθωτοί και αυτοί έτυχαν της ίδιας ευνοϊκής αντιμετώπισης. Και αυτοί επίσης επτά φορές θα τιμηθούν με τις ανάλογες εισφορές που ήδη επιβλήθηκαν στους μισθούς τους.
Συγκεκριμένα το πακέτο των μέτρων για τις συντάξεις προβλέπει τα εξής:
1. Αυξάνεται η ειδική εισφορά σε όσους η σύνταξη τους είναι άνω των 1700 ευρώ (μεικτά) – εισφορά υπέρ ΑΚΑΓΕ – με την αύξηση του συντελεστή εθνικής εισφοράς, η κράτηση από 150 ευρώ το μήνα θα φθάσει στα 225. Η ετήσια επιβάρυνση φθάνει στα 2700 ευρώ. Δηλαδή αυτό ο συνταξιούχος (με σύνταξη 2500 ευρώ μεικτά) χάνει πάνω από μία σύνταξη.
2. Επίσης για τους συνταξιούχους που είναι κάτω των 60 ετών (και αποχώρησαν πρόωρα και με εθελούσια σύνταξη) επιβάλλεται εισφορά από 6% έως 10% για όσους παίρνουν σύνταξη άνω των 1700 ευρώ (μεικτά). Το σύνολο των κρατήσεων φθάνει τα 252 ευρώ το μήνα ή πάνω από 3000 ευρώ το χρόνο.
3. Από το Σεπτέμβριο επιβάλλεται εισφορά στις επικουρικές συντάξεις από 3% έως 10%. Αφορά τις επικουρικές συνάξεις από 300 ευρώ και άνω. Το μέτρο αυτό αφορά πάνω από 235.000 συνταξιούχους.
4. Μειώνονται κατά μ.ο. 6% οι συντάξεις που χορηγεί το ΝΑΤ.
5. Μειώνεται το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10% και των εργαζομένων στη ΔΕΗ κατά 15%. Οι απώλειες για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι από 4000 έως 6000 ευρώ και η εφαρμογή του μέτρου θα γίνει αναδρομικά από το 2010.
6. Προβλέπεται επίσης η αυστηρή τήρηση και εφαρμογή του πλαφόν για τη σύνταξη 2775 ευρώ ή 3650 ευρώ όταν δίδονται δύο συντάξεις με τα οικογενειακά επιδόματα.
7. Προβλέπονται νέα και αυστηρότερα κριτήρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Νέες εισφορές επιβάλλονται στους εργαζόμενους (γενικώς) με σκοπό να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες για τα επιδόματα ανεργίας και τα ελλείμματα των ασφαλιστικών οργανισμών.
Έτσι προβλέπονται:
1. Αύξηση εισφοράς κατά 0,5%, υπέρ της ανεργίας, για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Έτσι η εισφορά μαζί με των εργοδοτών, γίνεται 5% - ισχύει από την 1η Αυγούστου.
2. Στους δημοσίους υπαλλήλους επιβάλλεται εισφορά 2% και η οποία παρακρατείται από την 1η Αυγούστου.
3. Επίσης στου δημοσίους υπαλλήλους επιβάλλεται εισφορά 1%, στο σύνολο των αποδοχών, υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας.
4. Επιβάλλεται νέα εισφορά υπέρ της ανεργίας 10 ευρώ κάθε μήνα για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, στο ΕΤΑΑ και στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ – ισχύει από 1η Αυγούστου.
5. Αυξάνεται η εισφορά στον ΟΓΑ από 1-1-2011.
6. Επιβάλλεται πρόσθετη μηνιαία εισφορά από 2% επί της ασφαλιστικής κλάσης στους νέους μηχανικούς. Επιπλέον, αυξάνεται η εισφορά για του μηχανικούς 0,6%, τους γιατρούς 4% και τους δικηγόρους 0,65%. Ακόμη επιβάλλεται πρόσθετη εισφορά 1% στην ειδική προσαύξηση του ΤΣΜΕΔΕ και στον κλάδο μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ.
7. Οι εισφορές που νομοθετήθηκε να καταβάλλουν οι έμποροι, οι βιοτέχνες και οι αυτοκινητιστές θα προσδιοριστούν και θα αρχίσουν να καταβάλλονται από 1-1-2013.
Αν στα παραπάνω προσθέσουμε τις απώλειες που θα προκύψουν άμεσα από την αλλαγή της φορολογίας, τα τεκμήρια στις κατοικίες, τα τεκμήρια στα αυτοκίνητα κ.λ.π., τότε η απώλεια για κάθε εργαζόμενο στο Δημόσιο Τομέα συνολικά από τις μειώσεις του Α’ Μνημονίου και τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου ξεπερνούν κατά πολύ, τους τέσσερις (4) μισθούς. Δεν έχουμε υπολογίσει τις απώλειες από το νέο μισθολόγιο, όπου σύμφωνα με τη μέχρι τώρα εκτίμηση οι νέες μειώσεις θα ξεπεράσουν επιπλέον τον ένα (1) μισθό. Έτσι συνολικά και μέχρι το φθινόπωρο η απώλεια θα ξεπεράσει τους 5 μισθούς.
* Οι συγκριτικοί πίνακες που παραθέτουμε και αφορούν τη φορολογία, το φόρο ακινήτων, αυτοκινήτων κ.λ.π. δημιουργήθηκαν και προσφέρθηκαν από το συνάδελφό μας Αντώνη Λιβάνιο, εφοριακό και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.
ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
Παρά το ότι ακόμη δεν έχουμε την επίσημη και ολοκληρωμένη πρόταση της κυβέρνησης, είναι πλέον γνωστό ότι ο μισθός των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες θα υποστεί και νέες μεγάλες μειώσεις. Ήδη από αυτά που γίνονται όλο και περισσότερο γνωστά γνωρίζουμε:
1. Μέχρι το 2015 δεν πρόκειται να δοθεί καμία αύξηση. Άρα η ακρίβεια (τιμάριθμος) θα είναι η αιτία για μια από τις μεγαλύτερες μειώσεις των αποδοχών μας (θα ξεπεράσει το 20%).
2. Αναστέλλεται η μισθολογική ωρίμανση (κόστος για κάθε εργαζόμενο 40 έως 80 ευρώ το μήνα).
3. Αλλάζει ο χρόνος καταβολής του χρονοεπιδόματος (από 2 χρόνια γίνεται 4 ή 5) και η ολοκλήρωση από τα 32 χρόνια μετατίθεται στα 40.
4. Μειώνεται κατά 50% το κίνητρο απόδοσης.
5. Καταργείται το ακώλυτο της μισθολογικής προαγωγής (προαγωγή ύστερα από αξιολόγηση)
6. Τα οικογενειακά επιδόματα (ακόμη και των πολύτεκνων) θα δίδονται με εισοδηματικά κριτήρια (σύμφωνα με πληροφορίες εάν το εισόδημα ξεπερνάει τα 30.000 ευρώ ετησίως δεν χορηγούνται οικογενειακά επιδόματα).
7. Όλα τα υπόλοιπα επιδόματα σταδιακά θα καταργηθούν.
8. Στα πλαίσια της «δίκαιης» αμοιβής οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων θα εξομοιωθούν με τους κατώτερους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.
Αυτά για την ώρα. Πολύ σύντομα, μάλλον εντός του καλοκαιριού, θα μάθουμε και τα υπόλοιπα, δυστυχώς χειρότερα από όσα ακούγονται.
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής αρχίζει η υλοποίηση του μεγαλύτερου εθνικού εγκλήματος. Συνίσταται το εκτελεστικό όργανο που θα υλοποιήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ονομάζεται «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΕ.».
Σύμφωνα με το άρθρο 1, παράγραφος 7, «τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου μεταβιβάζονται στο Ταμείο». Έτσι μπορεί το συγκεκριμένο όργανο του εγκλήματος, ως απόλυτος κυρίαρχος και ιδιοκτήτης να ξεπουλά ότι θέλει και σε όποιον θέλει. Στο άρθρο 1, παράγραφος 2 φροντίζει για το καλό των τοκογλύφων, οι οποίοι θα εισπράξουν ολόκληρο το ποσό από το ξεπούλημα για την αποπληρωμή των οφειλόμενων.
Στο άρθρο 1, παράγραφος 3, το Ταμείο λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και δεν δεσμεύεται από καμία διάταξη, όπως συμβαίνει με τις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα (καταλάβαμε, ανεξέλεγκτα κάνει ότι θέλει η διοίκηση του χωρίς να δίνει λόγο πουθενά παρά μόνο στους τροϊκανούς φίλους των τοκογλύφων, οι οποίοι θα έχουν και επίσημα εκπροσώπους στη Δ/ση του Ταμείου και ουσιαστικά αυτοί θα αποφασίζουν).
Στο άρθρο 2, παράγραφος 18, ορίζεται ρητά: τα έσοδα του Ταμείου διατίθενται για:
α) την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους !!!
β) την αποπληρωμή δικών του χρεών(;)
γ) την κάλυψη δικών του εξόδων (για να πληρωθούν οι παχυλές αμοιβές της διοίκησης των εκτελεστών)
δ) την πληρωμή κάθε είδους δικών του δαπανών (τώρα άντε να εκτιμήσεις τι θα γίνει)
Όλα τα παραπάνω γίνονται κατανοητό ότι σχεδιάστηκαν κατόπιν υποδείξεων της Τρόικα, εξάλλου μια από τις μεγαλύτερες απαιτήσεις των Δανειστών ήταν η άμεση δρομολόγηση αποκρατικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας και μάλιστα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαίτησαν οι ίδιοι.
Προφανώς συμφωνούμε στην ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας για να προκύψουν έσοδα που χρειάζεται η χώρα για τις ανάγκες της, κυρίως για να προκύψει η οικονομική ανάπτυξη της χώρας, νέες θέσεις εργασίας και προφανώς νέος πλούτος που θα βοηθήσει να απαλλαγεί η χώρα από την οικονομική εξάρτηση και εκμετάλλευση Δανειστών, τοκογλύφων και κερδοσκόπων.
Διαφωνούμε όμως πλήρως με αυτή την πολιτική και κυρίως με αυτή τη μεθόδευση ξεπουλήματος, στην πραγματικότητα, του δημόσιου πλούτου.
Διαφωνούμε να πραγματοποιούνται συναλλαγές και αγοραπωλησίες εκτός ελέγχου κοινοβουλίου.
Διαφωνούμε με την ιδιωτικοποίηση πολλών επιχειρήσεων όπως η ΕΥΔΑΠ.
Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε καμία αποκρατικοποίηση και παράδοση στον κάθε κερδοσκόπο υπηρεσιών μονοπωλιακού χαρακτήρα που μπορούν στη συνέχεια να εκμεταλλευτούν με τον πιο βάρβαρο τρόπο το λαό μας.
Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε να γίνει η οποιαδήποτε συναλλαγή με τιμές χρηματιστηρίου. Είναι κατανοητός ο λόγος.
ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Στην πραγματικότητα τον απορρίπτουμε στο σύνολό του γιατί είναι η υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου που για μας είναι εθνικό έγκλημα.
Προφανώς διαφωνούμε και καταγγέλλουμε την ψήφιση των άρθρων 37 και 38 που αφορούν στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις (εκτός αυτών που πράγματι δεν χρειάζονται πλέον) υπηρεσιών, τη δημιουργία «εφεδρείας» υπαλλήλων για να τους στείλουν στη συνέχεια στην ανεργία και την επιβολή νέων εισφορών που μειώνουν ακόμη περισσότερο τους μισθούς των εργαζομένων.
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ
ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Εκτός των στόχων του και πάλι κινείται ο προϋπολογισμός. Ήδη η «τρύπα» μόνο για το Α’ εξάμηνο του 2011 εμφανίζει υστέρηση εσόδων που ξεπερνάει τα 2,5 δις ευρώ. Κατά την άποψη των ειδικών το τελικό έλλειμμα θα ξεπεράσει τα 3,6 δις ευρώ. Εξαιτίας αυτού οι Τροϊκανοί απαιτούν νέες μειώσεις στις δαπάνες της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να καλυφθεί στο σύνολό της η παραπάνω υστέρηση εσόδων.
ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Η ΛΥΣΗ
Να συμμετάσχουμε όλοι στην εθνική προσπάθεια.
Να τους διώξουμε: Κυβέρνηση και Τρόικα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου