Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΔΑΚΕ ΔΕ Μεσσηνίας: Γιατί δεν ψηφίσαμε τις κινητοποιήσεις στην 28η Οκτωβρίου


Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Αγαπητοί/τές συνάδελφοι


Στο έκτακτο Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23-10-2014, κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ημέρα της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Την απόφαση αυτή καταψηφίσαμε διότι:

Πάγια θέση της παράταξής μας βεβαίως και είναι η ανάδειξη των κοινωνικών προβλημάτων, η διαφύλαξη του χαρακτήρα της δημόσιας δωρεάν παιδείας και η προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων μας. Γι’ αυτό πάντα, αλλά και στην τρέχουσα χρονική συγκυρία, συμμετέχουμε ενεργά στους αγώνες του κλάδου μας. Ταυτόχρονα όμως θεωρούμε υποχρέωσή μας να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια και το κοινωνικό κύρος των εκπαιδευτικών.


Η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, στη συνείδηση του Ελληνικού λαού, είναι ημέρα ιερή, εορταστική, ημέρα η οποία ένωσε τους Έλληνες απέναντι στον εξωτερικό εχθρό. Είναι ημέρα που οι πρόγονοί μας, ενωμένοι ύψωσαν το ανάστημά τους  για λόγους εθνικής και ατομικής αξιοπρέπειας, θυσιάζοντας ακόμη και τη ζωή τους.
Σεβόμενοι τους εαυτούς μας και τιμώντας τους προγόνους μας, πιστεύουμε ότι αυτή την ημέρα δεν πρέπει να γίνονται κινήσεις ή ενέργειες που αμαυρώνουν τον εορταστικό της χαρακτήρα και το ενωτικό μήνυμα που εκπέμπει, έστω και αν τα κίνητρα και οι διεκδικήσεις είναι σωστές και δίκαιες, γιατί  «ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα».

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, στην οποία και συμμετείχαμε, με το ίδιο σκεπτικό και αιτήματα.
Γι’ αυτό και τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, πως σε καμία περίπτωση δε συναινούμε έτσι ώστε  η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας να γίνει όχημα καθιέρωσης  τέτοιων πρακτικών.
Για την ΔΑΚΕ ΔΕ Μεσσηνίας

Ο Πρόεδρος                                    O Γραμματέας
                                           
Σταματόπουλος Γεώργιος
Γεωργιόπουλος Βασίλειος
Ο Γραμματέας
Σταματόπουλος Γεώργιος
Γεωργιόπουλος Βασίλειος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου