Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Λίστες ΝΔ: Με… αέρα ανανέωσης των οικογενειών σε όλη την Ελλάδα


Θα απογοητευθήκατε ασφαλώς κι εσείς διαβάζοντας τις (κατ΄ ευφημισμό) “ανανεωμένες” λίστες υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ που δημοσίευσε χθες ο “Τύπος της Κυριακής”. Πραγματικά δεν ξέρει τι να πεί κανείς. Δοκιμάζουν τα νεύρα της βάσης, εκείνοι που κάνουν τις διαρροές; Βγάζουν ονόματα για να τα “κάψουν”; Ό,τι και να συμβαίνει το συμπέρασμα είναι ένα από τις λίστες που βλέπουν το φως της δημοσιότητος μέχρι στιγμής: ελλιπής ανανέωση, αριστοκρατικοί γόνοι δευτέρας τάξεως, λίγοι δεινόσαυροι και αρκετές σοβαρές υποψηφιότητες. Οι οποίες δεν φτάνουν όμως.
Το στοίχημα της ανανέωσης είναι ίσως το σημαντικότερο που πρέπει να κερδίσει ο Αντώνης Σαμαράς στις επερχόμενες εκλογές. Δεδομένων των τεράστιων οικονομικών δυσκολιών για την εφαρμογή του προγράμματός του και των δύσκολων αποφάσεων που θα κληθεί να λάβει, η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων προς τη ΝΔ.
Καλό θα ήταν λοιπόν να σταματήσουν οι ερασιτεχνισμοί και οι διαρροές. Και να ανοιχτούν επιτέλους στην κοινωνία. Μάλλιασε η γλώσσα μας να το λέμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου