Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

NΔ : ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Για «φορολογικό εφιάλτη» κάνει λόγο ο τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης αναφορικά με τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, τα οποία «έχουν αυξηθεί σε πρωτοφανές επίπεδο». Μάλιστα, όπως υποστηρίζει «επιβάλλονται αδιάκριτα και προσδιορίζουν υψηλά τεκμαρτά εισοδήματα ακόμη και σε εκείνους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας»......


Ο κ. Βρούτσης, αφού σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δεν ψήφισε τα νέα αυξημένα τεκμήρια, υπενθυμίζοντας ότι απορρέουν από τον ήδη ψηφισμένο Ν. 3896/2011, επιτίθεται στην κυβέρνηση Παπανδρέου, προσάπτοντάς της αδυναμία να δημιουργήσει ένα σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα.

Όπως αναφέρει, «έχει αφενός αποδομήσει πλήρως το φοροεισπρακτικό μηχανισμό και αφετέρου έχει μετατρέψει το φορολογικό σύστημα σε μηχανισμό φοροεπιδρομών, με οριζόντια και άδικη λειτουργία, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με τα τεκμήρια διαβίωσης».

Παράλληλα, επεσημαίνει ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου, με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, επιστράτευσε τα τεκμήρια διαβίωσης ως εργαλείο σύλληψής της» και τονίζει πως «αν είχε αξιοποιήσει το χαμένο χρόνο αν και είχε ευκαιρίες, 14 φορολογικά νομοσχέδια, θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα που όχι μόνο θα είχε αποδώσει περισσότερα έσοδα στο κράτος, αλλά θα είχε επιπλέον διαμορφώσει και κλίμα φορολογικής δικαιοσύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου