Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογές τον Μάρτιο λέει και ο Λουκάς Παπαδήμος


Εκλογές τον Μάρτιο, προκρίνει ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Φέρεται να το έχει εκμυστηρευτεί σε θεσμικούς παράγοντες αλλά και στον στενό του κύκλο, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που πρώτοι γράψαμε για εκλογές στις αρχές του Μάρτη. Το παζάρι που γίνεται αφορά τις ημερομηνίες 4, 11 και 18 Μαρτίου και πάντως σίγουρα πριν από την 25η Μαρτίου καθώς, όπως γράφαμε, φοβούνται την αντίδραση του κόσμου στις παρελάσεις.

Σε διαρροές που έκανε στο Έθνος της Κυριακής ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι δε θα διστάσει να στείλει αυστηρό μήνυμα στους υπουργούς που τσακώνονται θέλοντας να σταματήσει τις έντονες διαμάχες που βγαίνουν καθημερινά στη δημοσιότητα. Το μόρφωμα που έχει σχηματιστεί ως κυβέρνηση δείχνει να μην τραβάει καθώς τα προβλήματα είναι πολλά.
Από την άλλη, δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι «ξαφνικό» ή να στηθεί κάποια… εθνική κρίση για παράδειγμα προκειμένου κάποιοι να παρατείνουν το βίο αυτής της κυβέρνησης. Το Σκοπιανό θα ήταν μια κάποια λύση, ίσως και τα οικονομικά θέματα, αν δεν βρεθεί λύση στην Ευρώπη και καταρρεύσει το σύμπαν.
Σίγουρα δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέπτονται πονηρά κι επιθυμούν τη διατήρηση του Λ. Παπαδήμου στην πρωθυπουργία. Ειδικά το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ θα ήθελε οπωσδήποτε να είναι «μέσα στα πράγματα» μέχρι να προχωρήσει στο εσωκομματικό του ξεκαθάρισμα και να πάρουν θέση οι μνηστήρες.
Δεν είναι τυχαία άλλωστε η τοποθέτηση του Ηλία Μόσιαλου ότι η σημερινή κυβέρνηση θα μπορούσε να συνεχίσει το έργο της μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Γιατί αν γίνουν τώρα εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα πάει σ΄αυτές χωρίς αρχηγό και διασπασμένο. Ενώ αν αναβληθούν οι εκλογές ελπίζουν ότι θα προλάβει να ανασυνταχθεί.
Υπέρ της αναβολής των εκλογών είναι και οι διαπλεκόμενοι που μάλλον δεν προλάβουν να πάρουν κομμάτι από τη μοιρασιά της πίτας που είναι σε εξέλιξη.
Καθώς όμως τα προβλήματα θα φουσκώνουν ημέρα με την ημέρα, η αποστολή της κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί μόλις τελειώσει το PSI, επομένως δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για την μη προσφυγή στον ελληνικό λαό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου