Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΔΑΚΕ καθηγητών Περιστερίου: Σχετικά με το νέο Βαθμολόγιο – Μισθολόγιο και «Πλεονάζον Χρόνος»




ΔΑΚΕ καθηγητών Περιστερίου
Ανακοίνωση
Νέο  Βαθμολόγιο – Μισθολόγιο &  «Πλεονάζον Χρόνος»

Κατακρεούργηση εργαζομένων
κατά τη Βαθμολογική και Μισθολογική τους κατάταξη

Το Νέο Βαθμολόγιο – Μισθολόγιο είναι πλέον νόμος του Κράτους. Περιλαμβάνει μία σειρά νέων διατάξεων που καθορίζουν  το μισθολόγιο και το βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών. 
Είναι ήδη γνωστό ότι με αυτό καταργούνται όλα τα επιδόματα εκτός των επιδομάτων  α) τέκνων, β) θέσης και γ) παραμεθορίων περιοχών. Φαινομενικά το νέο μισθολόγιο εισάγει την ισονομία και την ίση μεταχείριση στις οικονομικές απολαβές όλων των δημοσίων υπαλλήλων που εντάσσονται σ’ αυτό. Στην πράξη όμως δεν ισχύει. Οι εμπνευστές  αυτού του νομοθετήματος σχεδίασαν ένα σύστημα μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων που διαθέτει μία σειρά φραγμούς και εμπόδια,  τα οποία  προκαλούν τεχνητές καθυστερήσεις στην απονομή Βαθμών και Μ.Κ. για όλους τους υπαλλήλους, στο όνομα φυσικά του υπηρεσιακού ανταγωνισμού και της αποδοτικότητας, όπως καθορίσθηκαν από τις«Τροϊκανο-μνημονιακο- πασοκικές» συμβάσεις.
Στόχος τους είναι η ουσιαστική μείωση -σε βάθος χρόνου- του μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στις απολαβές των υπαλλήλων που υπηρετούν στο δημόσιο. Στο όνομα όμως της άμεσης οικονομικής προσαρμογής στα νέα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας μας οι φωστήρες του Υπουργείου Οικονομικών κατόρθωσαν το ακατόρθωτο, να τετραγωνίσουν το κύκλο. Δεν τους έφθανε η μείωση αποδοχών -όσων ήδη υπηρετούν- που φθάνει κατά μέσο όρο το 25%, αλλά με βασικό εργαλείο το άρθρο 28  του νόμου (κατάταξη υπηρετούντων υπαλλήλων)  επέβαλαν νέα μείωση σε σχέση με όσα το ίδιο το βαθμολόγιο – μισθολόγιο προβλέπει.
Με τις διατάξεις του εισάγουν για πρώτη φορά στο ελληνικό δίκαιο την άνιση και επιλεκτική εφαρμογή των διατάξεων ενός νόμου, διαφορετική για  τους ήδη υπηρετούντες και διαφορετική για όσους θα διορισθούν από τώρα και στο εξής. Σε συνδυασμό δε με το θεσμό της εφεδρείας και την ουσιαστική παύση των διορισμών καθηλώνει μισθολογικά και βαθμολογικά χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Η σκόπιμα προβλεπόμενη τεχνητή βαθμολογική υποβάθμιση των υπηρετούντων συναδέλφων είναι ανατριχιαστική, γιατί «μπλοκάρεται» η εξέλιξή τους για ένα (1) έτος στο Βαθμό ΣΤ, τρία (3) έτη στο Βαθμό Ε, πέντε (5) έτη στο Βαθμό Δ, επτά (7) έτη στο Βαθμό Γ, επτά (7) έτη στο Βαθμό Β και απαγορεύεται ρητά η απόδοση του Βαθμού Α (εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων  προνομιούχων που κατέχουν θέσεις Γενικών Διευθυντών, Περιφερειακών Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπ/σης και Διευθυντών Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπ/σης τους οποίους κατατάσσει με απόλυτη ακρίβεια, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νέου Βαθμολογίου – Μισθολογίου).

Συνεχίζοντας και επεκτείνοντας, οι εμπνευστές αυτού του νομοσχεδίου, την προκρούστεια λογική τους κατακρεουργούν τις απολαβές όλων όσων υπηρετούν σήμερα, απαγορεύοντας ρητά (άρθρο 29 παρ. 1 ακροτελεύτιο εδάφιο «… Μετά τη μισθολογική ένταξη, η μισθολογική εξέλιξη πραγματοποιείται…… χωρίς να προσμετράται τυχόν πλεονάζον χρόνος…) να συνυπολογισθεί για την απόδοση Βαθμού και Μ.Κ. το σύνολο της προϋπηρεσίας τους. Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι η περίφημος παγκάλεια ρήση «μαζί τα φάγαμε» βρίσκει την ιδανική της εφαρμογή. Πρόκειται για ένα μέτρο σατανικής έμπνευσης που καταπατά το Σύνταγμα, ισοπεδώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατακρεουργεί τα εργασιακά μας κεκτημένα και εισάγει για πρώτη φορά στη ιστορία του Ελληνικού Κράτους την παραδειγματική και αυστηρή τιμωρία όλων όσων με πίστη και αφοσίωση  στους νόμους, προσέφεραν κάθε ικμάδα των δυνάμεων τους για την πρόοδο της χώρας μας.

Η ΔΑΚΕ  Καθηγητών Περιστερίου δηλώνει ξεκάθαρα και προς όλους τους ενδιαφερομένους ότι θα αγωνισθεί, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα αγωνιστική, συνδικαλιστική, νομική, κοινοβουλευτική και συνταγματική, προκειμένου να αποσυρθεί άμεσα η άδικη, απάνθρωπη και αντεργατική αυτή διάταξη και να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη.
Ας μην ξεχνούν οι ιθύνοντες τη ρήση του Σπαρτιάτη Αγισηλάου «Φευ τας Ελλάδος ή τοσούτους υφ’ αυτάς απολώλεκεν , όσοις αρκεί τως βαρβάρως νικάν άπαντας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου