Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Λιγότερους εκπαιδευτικούς λιγότερες ώρες και λιγότερα μαθήματα με το νέο νομοσχέδιο

Πισωγυρίσματα κάνει το Υπουργείο Παιδείας, αφού πολλά μέτρα που θέλει να εφαρμόσει είχαν δοκιμαστεί στο παρελθόν και απέτυχαν. Τα μέτρα που θέλει να πάρει για την απογυμνασιοποίηση των δημοτικών σχολείων και των ΕΠΑΛ από τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα οδηγήσουν στην «ελάφρυνση» των μαθητών από το φόρτο του σχολείου και ενίσχυση, με τον τρόπο αυτόν των φροντιστηρίων. Πολύ λιγότερες ώρες μαθημάτων προβλέπει ο νέος σχεδιασμός του Υπουργείο  Παιδείας, με μόνο στόχο να εξοικονομηθούν εκπαιδευτικοί.
Αντί να πάρουν μέτρα που να ολοκληρώνεται η μετάδοση γνώσης στα δημόσια σχολεία, το
Υπουργείο τα αποδυναμώνει, για να γίνει αναγκαία η συμπλήρωση της γνώσης από την ιδιωτική φροντιστηριακή εκπαίδευση, ο οποία ωστόσο κι αυτή θα έχει πρόβλημα, αφού δεν θα επιτρέπονται τα απογευματινά μαθήματα στα ιδιωτικά σχολεία, οι απολύσεις των εκπαιδευτικών σ’ αυτά θα είναι απίστευτα δύσκολη, ενώ περιορίζει και το ωράριο μαθημάτων μέχρι τη 1,15’ κι όχι τις 2. Όπως όλοι, ήδη γνωρίζουμε, τα ολοήμερα σχολεία θα κλείσουν στην μεγάλη τους πλειοψηφία, αφού οι προϋποθέσεις εκεί οδηγούν.
Οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να πάνε τα παιδιά τους στα ολοήμερα στις 7 για να προλάβουν να πάνε στη συνέχεια στη δουλειά τους, αφού ορίστηκε ότι θα ανοίγουν στις 8. Αυτά και πολύ περισσότερα, ίσως και πιο σημαντικά πράγματα θα αλλάξουν προς το χειρότερο στην Παιδεία, στο όνομα της εξοικονόμησης πιστώσεων, έστω και σε βάρος της μαθησιακής διαδικασίας.

k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου