Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                                              Λαμία   22 – 3 - 2016
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                                                    
Πλατεία Διάκου 1  ΛΑΜΙΑ
Τηλ. - Fax 2231028807                                                                     
Ιστοσελίδα:  http://elmefth.blogspot.gr                              
Email : elmelami@otenet.gr & elmefth@gmail.com                           

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

«Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις

Για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ καταγγέλλει τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Στ. Ελλάδας για την παράνομη απόφασή του να απαλλάξει των καθηκόντων της την Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Λαμίας (Αρ. Πρωτ.: Φ.αποφ./2434/17-03-2016 – ΑΔΑ: 61674653ΠΣ-ΙΤΓ).


Σε δύσκολους καιρούς για τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους κάποιοι «ανέβηκαν στο άλογο» και διοικούν με εμπάθεια, με ρουσφετολογική λογική ή στην καλύτερη περίπτωση «αδιάβαστοι». Στις πρόσφατες διαδικασίες επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων (Ιούνιος 2015) η πλειοψηφία του Διευρυμένου ΠΥΣΔΕ σε μία καθόλα νόμιμη διαδικασία κατέληξε στην κατάρτιση των πινάκων, οι οποίοι κυρώθηκαν από τον Περιφερειακό Διευθυντή και εν συνεχεία τοποθετήθηκαν οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων εντός των οριζομένων από το ΥΠΠΕΘ χρονικών ορίων. Ακολούθησε, ωστόσο, επανεξέταση ένστασης συνυποψήφιου, που ήδη είχε κριθεί και απορριφθεί από το ΠΥΣΔΕ ως εκπρόθεσμη, κατόπιν έγγραφης εντολής του Περιφερειακού Διευθυντή. Η σύνθεση του συγκεκριμένου συμβουλίου ήταν παράνομη λόγω συμμετοχής στο όργανο υποψήφιων διευθυντών με ευθύνη, τόσο του προέδρου του συμβουλίου, όσο και των συγκεκριμένων μελών (Ν. 4327/αρθρ. 21/παρ. 13).
Η απόφαση του συμβουλίου αυτού οδήγησε στη μερική τροποποίηση του πίνακα υποψήφιων διευθυντών, χωρίς ωστόσο να κυρωθεί ποτέ ο πίνακας αυτός, ως καταφανώς παράνομος. Για εννέα μήνες η συνάδελφος εκτελούσε τα καθήκοντα της διευθύντριας έως την Πέμπτη 17/3/2016, οπότε αναρτήθηκε στη Διαύγεια η παράνομη απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή χωρίς καμία τεκμηρίωση ή επίκληση σχετικού άρθρου του νόμου αλλά και καμία ενημέρωση προς τη διευθύντρια. Εννοείται ότι δεν υπήρξε σχετική εισήγηση αρμοδίου υπηρεσιακού οργάνου ούτε βεβαίως καταδίκη, αργία ή συνταξιοδότηση.
Συνεπώς:
ü  Καλούμε τα μέλη του συμβουλίου να μην συναινέσουν με οποιονδήποτε τρόπο στη συνέχιση αυτής της παρανομίας.
ü  Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή να ακυρώσει την παράνομη απόφασή του, η οποία επιπλέον δημιουργεί αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


        Γιάννης Αλιμήσης                                                       Γεωργία Παντίδου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου