Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: dictyo.gr

Ο Υπουργός Παιδείας είπε:
1. Έχουν προχωρήσει σε έγκαιρη αποτύπωση των αναγκών των σχολείων και επιδίωξη είναι τα σχολεία να ξεκινήσουν κανονικά με όλους τους εκπαιδευτικούς στις 11 Σεπτέμβρη.
2. Υπάρχει ζήτημα με τις προσλήψεις των αναπληρωτών την επόμενη χρονιά καθώς το ΣτΕ βάζει ζήτημα προτεραιότητας των αναπληρωτών με επιτυχία στον ΑΣΕΠ.
3. Για τους μόνιμους διορισμούς, καταθέτουν την επόμενη βδομάδα έκθεση αιτιολογημένη στους θεσμούς για 20000 διορισμούς στην εκπαίδευση. Αν επιτρέψουν οι θεσμοί μετά την αξιολόγηση, θα γίνουν διορισμοί .
4. Σε τυχόν διορισμούς  προηγούνται οι συνάδελφοι της ειδικής αγωγής, μετά της πρωτοβάθμιας και 
οι νηπιαγωγοί και τέλος της δευτεροβάθμιας.
5. Οι προσλήψεις και οι διορισμοί προσκρούουν στο άρθρο 103 του συντάγματος που επιβάλλει «αξιοκρατική» επιλογή. Κρίνει ότι αφορά τις προσλήψεις και διορισμούς πριν το 2006, που οι πίνακες δεν ήταν ηλεκτρονικά δημοσιοποιημένοι γι’ αυτό και μπαίνει όριο στην καταμέτρηση της προϋπηρεσίας οι 60 μήνες !!!!! από τις «ανεξάρτητες» αρχές ΑΣΕΠ.
6. Στη πρωτοβάθμια υπάρχει επάρκεια παιδαγωγική – κατοχυρώνεται με το πτυχίο. Στην δευτεροβάθμια δεν υπάρχει!!!!!!!! Αυτό κατοχυρώνει ο γραπτός διαγωνισμός που έδωσαν συνάδελφοι γι’ αυτό υπάρχει απαίτηση του ΣτΕ.
7. Ζητά την βοήθεια από τις ομοσπονδίες για την δημιουργία ενός μεταβατικού συστήματος προσλήψεων και διορισμών. Αυτό θα ισχύσει για την επόμενη χρονιά. Ζήτησε την νομική υποστήριξη από τις ομοσπονδίες!!!, την πολιτική συμμαχία απέναντι στους δανειστές και στον αγώνα που δίνει για μόνιμους διορισμούς 
8. Θα υπάρξουν δύο πίνακες διορισμών και προσλήψεων – ποιος και πως θα βρεθεί σε αυτούς τους πίνακες …. Αδιευκρίνιστο. Κάνει προσπάθεια να ενισχύσει όσους έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσίας – κινείται στα όρια της νομιμότητας.
9.Απάντησε ότι αν μέχρι το Πάσχα δεν παρθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για τους διορισμούς, δεν θα γίνουν αυτή την χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου