Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ Χίου: Ο τρόπος συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων

Ανακοίνωση σχετική με την προς ψήφιση τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων εκπαιδευτικού προσωπικού

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

των σχολικών μονάδων της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών, με την παρούσα ανακοίνωση θέλουμε να σας εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην προς ψήφιση τροπολογία σχετικά με τον τρόπο συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων Πρωτοβάθμιας (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ), η οποία κατατέθηκε στη  των Ελλήνων από τη δικομματική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –
ΑΝΕΛ. Με αυτήν παύεται, ένα χρόνο πριν τη λήξη της και χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για τυχόν παρατυπίες, η θητεία των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων, τα οποία θα συγκροτηθούν εκ νέου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.


Σύμφωνα με την τροπολογία, ο κάθε Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης θα μπορεί να επιλέξει όποιον συνάδελφο εκπαιδευτικό επιθυμεί για τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων, με μοναδικό προσόν να έχει τουλάχιστον δεκαπενταετή εκπαιδευτική προϋπηρεσία (λες και νεώτεροι εκπαιδευτικοί αδυνατούν να επανδρώσουν επάξια ένα υπηρεσιακό συμβούλιο). Και καλούνται ποιοι να επιλέξουν; Εκείνοι οι Περιφερειακοί Διευθυντές, που μετά από μία παντελώς διαβλητή και με απολύτως στενά κομματικά κριτήρια διαδικασία τοποθετήθηκαν στις θέσεις που κατέχουν την άνοιξη του 2015. Αυτό και μόνο μας προϊδεάζει τόσο για τον τρόπο, όσο και για τα κριτήρια επιλογής των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων στο εγγύς μέλλον.
Είναι τραγικό, την ώρα που τα κενά στις σχολικές μονάδες της χώρας είναι πολλές χιλιάδες με υπαιτιότητα του Υπουργείου Παιδείας, εκείνο να ασχολείται με το πώς θα ’’αλώσουν’’ τις εκπαιδευτικές διοικητικές θέσεις φίλοι και ημέτεροι.
Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι, ως ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε για να επικρατεί η διαφάνεια και η νομιμότητα, τόσο στον τρόπο συγκρότησης, όσο και στη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων, μιας και μόνο έτσι θα μπορέσει να εξασφαλιστεί η δέουσα ηρεμία και θα μπορέσει να κυριαρχήσει το αίσθημα δικαιοσύνης μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οραματιζόμαστε υπηρεσιακά συμβούλια, που θα βάζουν στην άκρη τις αγκυλώσεις και τις κομματικές δεσμεύσεις. Οφείλουμε να ζούμε στο 2015 κι όχι στο 1981!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου