Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών ανακοίνωσε ο Τ. Κουράκης στην ΟΛΜΕ- Πριμοδότηση των πολυτέκνων και τριτέκνων εκπαιδευτικών

Ακαρπη απέβη η σημερινή συνάντηση του νέου ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη, όπως δήλωσε στο esos ο Γενικός Γραμματέας του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης Νίκος Παπαχρήστος.

Ο κ. Κουράκης, ανακοίνωσε ότι:
Α. Δεν δεσμεύτηκε ότι η επανατοποθέτηση των καθητών σε διαθεσιμότητα δεν θα επηρεάσει τον αριθμό διορισμών εκπαιδευτικών που θα γίνουν φέτος.
Β. Οι αναπληρωτές θα προσληφθούν , σύμφωνα με τα όσα ορίζει η περσινή εγκύκλιος. Η ρύθμιση για τους αναπληρωτές που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο "κουρελού" φαίνεται ότι δεν θα ισχύσει φέτος, καθώς όπως είπε ο κ. Κουράκης αργεί η ψήφιση από τη Βουλή.

Γ. Σχετικά με το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών  το υπουργείο Παιδείας απέρριψε την πρόταση της ΟΛΜΕ και  προωθείται το εξής σύστημα:
1.Δημιουργείται μία ενιαία λίστα μόνιμων διορισμών στην οποία υπολογίζονται δυο κριτήρια.Η βαθμολογία του ΑΣΕΠ του 2008 και η προυπηρεσία.
2.Η βαθμολογία του ΑΣΕΠ υπολογίζεται με ένα μόριο για κάθε βαθμό,αλλά μόνο για τους επιτυχόντες(που έγραψαν 55 και πάνω). Δηλαδή:Βαθμολογία 60 ×1 = 60 μόρια. Βαθμολογία 54 ×0=0 μόρια.
3.Η προυπηρεσία υπολογίζεται με ένα μόριο για κάθε μήνα.π.χ 30 μήνες ×1 =30 μόρια.
Τα μόρια από τις δυο κατηγορίες αθροίζονται και βγαίνει η τελική μοριοδότηση.
4. Πριμοδότηση των πολυτέκνων και  μικρότεη των τριτέκνων εκπαιδευτικών. Ο κ. Κουράκης δεν ανέφερε το ύψος της πριμοδότησης.
ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ esos/tv ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος :
http://www.esos.gr/arthra/39169/neo-systima-diorismon-ekpaideytikon-anakoinose-o-t-koyrakis-stin-olme-primodotisi-ton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου