Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Απέτυχαν σ’ όλα, να κάνουν πίσω σήμερα πριν η Ελλάδα πάρει την τύχη της στα χέρια της – Τελεσίγραφο!

Όποιοι δεν βλέπουν ότι ΗΛΘΕ η καταστροφή, είναι είτε κανονικοί ψυχοπαθείς είτε υπάλληλοι του λόμπυ της δραχμής, το καταλαβαίνουν δεν το καταλαβαίνουν. Μετά τις ουρές στα ΑΤΜ, θα έλθουν οι ουρές και τα δελτία τροφίμων, η έλλειψη φαρμάκων, η κατάρρευση, η έξοδος απ’ το ευρώ και η υπο-αλβανοποίηση. Ξεκάθαρα πράγματα για να μην μπερδευόμαστε. Η πείνα δεν είναι αξιοπρέπεια. Ότι κι αν έκανε, κι ότι κι αν σκόπευε να κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα, ακόμη και με τις αγαθότερες προθέσεις να ‘χε, βλέπουμε όλοι που κατέληξε. Απέτυχε. Αρα ο πρωθυπουργός έχει δυο λύσεις μπροστά του.
Η μια είναι να συμφωνήσει σήμερα η αύριο στις πρωτοβουλίες του Γιούνκερ ακόμη και μετά το 91’, να αναβάλει το δημοψήφισμα, να υπογράψει μια συμφωνία, λίγο καλύτερη, λίγο χειρότερη, και να διασώσει προς το ΠΑΡΟΝ την χώρα. «Προς το παρόν» διότι Ευρώπη και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι γενικά συμβατοί, και θα αποδειχθεί και στο μέλλον. Ευτυχώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι πιο υπεύθυνοι απ’ τους τοπικούς που δείχνουν να ηδονίζονται με τις ουρές των γιαγιάδων στα ΑΤΜ, την οποία εκλαμβάνουν σαν απόδειξη της πολιτικής μαγκιάς τους! Κάπως έτσι θα αντιμετωπίσουν αύριο και το ακόμη μεγαλύτερο χάος μια που στην πορεία προς το δημοψήφισμα θα εξαφανισθούν τα βασικά είδη.
Ο Α. Τσίπρας πρέπει να βάλει την δική του «πολιτική αξιοπρέπεια» στην άκρη και να δει τόσο την δραματική πραγματικότητα όσο και τις αληθινές προσωπικές του προοπτικές. Αν μας πάει στο δημοψήφισμα, ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ χαμένος, θα ‘ναι και ο ίδιος. Μ’ ένα ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ που ‘ναι θέμα καθημερινής ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ για τους Ελληνες θα βρεθεί σύντομα εκτός εξουσίας και θα κληθεί να απολογηθεί σε όλα τα επίπεδα για την ανείπωτη ζημιά που προκλήθηκε στο έθνος. Αν νικήσει το «ΟΧΙ», τότε θα πρέπει να θρέψει την χώρα με τράπεζες κλειστές, ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, και αποκλεισμένος από παντού. Στην καλύτερη θα καταντήσει ένας αλλόφρων «φύλαρχος», στην χειρότερη θα προκαλέσει αληθινό εμφύλιο. ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ. Θα αντισταθεί στο «χουντικής» εμπνεύσεως αντιδημοκρατικό δημοψήφισμα και στο τέλος θα νικήσει. Αρα για κάθε εχέφρονα άνθρωπο τα συμφέροντα της Ελλάδος του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα προσωπικά, ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ συμπίπτουν. 

Συμφωνία με την Ε.Ε. σήμερα, αύριο, όπως κι αν βαπτισθεί να ανοίξουν οι τράπεζες, να αναπνεύσει η οικονομία, να σωθεί η χώρα, η οικονομία της, το πολιτικό και κοινωνικό μας σύστημα. Απαξ και πάει στο Δημοψήφισμα, η σφαίρα έφυγε και δεν γυρίζει πίσω στην κάννη. Και μετά θα ‘χει κι άλλες. Βγάζοντας την Ελλάδα απ’ την Ε.Ε. μπαίνει κι ο ίδιος σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Αν δεν πάει στο διχαστικό Δημοψήφισμα η όποια υπευθυνότητα του, έστω και υπό εκβιαστική πίεση θα εκτιμηθεί, ο πολιτικός χρόνος θα μετρήσει ξανά, και θα ζούμε όλοι ευρωπαϊκά και δημοκρατικά σαν πολιτισμένοι άνθρωποι. Ας κάνει πίσω, με όποια προσχήματα, να σωθούμε κι εμείς κι αυτός. Σήμερα. ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ, ξετελεσίγραφο, αυτό είναι.


http://www.protothema.gr/-Θέμος Αναστασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου