Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ε, αν είναι αριστεροί οι φόροι των 8 δισ,είναι αλλιώς!

Ο βασικός στόχος, αυτός της παραμονής στο Ευρώ, φαίνεται πως άνευ απροόπτου, επιτυγχάνεται. Η ρήξη και η ολοσχερής καταστροφή μάλλον αποφεύγεται κι αυτό  μόνο ως θετικό μπορεί να καταγραφεί.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι ερασιτεχνισμοί, οι εξυπνάδες και οι υπερφίαλες απόψεις της αριστερής μας κυβέρνησης, δεν επέφεραν πολύ σκληρότερα μέτρα ακόμα και από τα προηγούμενα  μνημόνια στο σύνολο της κοινωνίας και δεν υποθηκεύουν το μέλλον όλων μας για πολλά -πολλά χρόνια.

Tα 8 δισ. μέτρα για τους επόμενους 18 μήνες δεν είναι αστείο και κυρίως δεν είναι αριστερή πολιτική. Είναι μια εθνική ταπείνωση που θα πλήξει τους πάντες και τα παραμύθια περί αναδιανομής των βαρών και προστασίας των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων, δεν περνάνε όσο ισχυρή και ικανή κι αν είναι η ομάδα επικοινωνίας του Μαξίμου.

Οι ψευδαισθήσεις και τα μεγάλα οράματα της πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης τελειώνουν καθώς η ιστορία του Γολιάθ με τον Δαυίδ δεν επαναλήφθηκε. Η συντηρητική Ευρώπη η οποία πορεύεται πετυχημένα δεκαετίες τώρα, υπηρετώντας το καπιταλιστικό μοντέλο, απέδειξε πως ούτε εκβιάζεται, ούτε  απειλείται από θιασώτες ενός μοντέλου που έχει αποσυρθεί σχεδόν απ' όλο τον κόσμο ως αποτυχημένο. Τα λατινοαμερικανικά αριστερά πειράματα τύπου Τσάβες φαίνεται πως δεν έχουν καμιά τύχη στη γηραιά ήπειρό μας και πολιτικοί του τύπου Μερκελ-Σόιμπλε όχι απλά εκδικούνται τον Τσίπρα και την Ελλάδα που τόλμησαν να αμφισβητήσουν την αυθεντία και την κυριαρχία τους, αλλά στέλνουν δια παντός κι ένα μήνυμα στους  κάθε λογής podemos αλλά και τα άλλα αριστερά κόμματα που αναθάρρησαν από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουν πως έρχεται και η σειρά τους να  καταλάβουν την εξουσία.

Τώρα λοιπόν που τελειώνουν οι ψευδαισθήσεις, η κυβέρνηση οφείλει να βγει  και να πει στον ελληνικό λαό, έστω για μια φορά την αλήθεια. Γιατί τα ψέματα τα προεκλογικά, τις ανεύθυνες πολιτικές που έριξαν πρόωρα την προηγούμενη κυβέρνηση με  μοχλό την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας αλλά και την αδημονία για την ανάληψη της εξουσίας, καλείται τώρα να  τα πληρώσει στο πολλαπλάσιο ο ελληνικός λαός για τον οποίο  τάχα κόπτονται.

Αρκεί να  πούμε το εξής. To  περίφημο email Χαρδούβελη  που τόσο  λοιδωρήθηκε απ΄ όλους είχε κοστολογηθεί γύρω στο 1 δισ. ευρώ. Οι δανειστές δεν το δέχτηκαν και απαιτούσαν κι άλλα μέτρα που συνολικά έφθαναν στο 1,5 δισ. ευρώ.

Τώρα μετά από επαναστατική γυμναστική 5 μηνών η αριστερή μας κυβέρνηση εκλιπαρεί για συμφωνία, προτείνοντας μέτρα 8 δισ. Και μάλιστα  χωρίς να παίρνει τίποτα ως αντίβαρο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, για διευθέτηση του χρέους.

Να πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας την αλήθεια στο λαό, πως πλανήθηκε από ιδεοληψίες, από μαθητευόμενους μάγους των παιγνίων που τον έπεισαν πως με την αέναη διαπραγμάτευση και κοροϊδία, θα κουράζονταν οι Ευρωπαίοι και στο τέλος αποκαμωμένοι θα υποχωρούσαν στις απαιτήσεις μας. Να παραδεχθεί πως όλα αυτά που έταξε στον καθημαγμένο και ταλαιπωρημένο λαό  ήταν φούμαρα και καθρεφτάκια για Ινδιάνους, όπως και τόσοι άλλοι  στο παρελθόν.
Να ομολογήσει κι αυτός και τα στελέχη του πως τα μέτρα είναι σκληρά και πως μας περιμένουν δύσκολες μέρες με άγνωστη επί του παρόντος τη λήξη των μνημονίων και της λιτότητας και πως τελικά αυτό είναι που κατάφεραν με την... σκληρή διαπραγμάτευση!

Να σταματήσει επίσης αυτή την προπαγάνδα της διάσωσης και υπεράσπισης των φτωχότερων στρωμάτων και τα εφευρήματα των κόκκινων γραμμών γιατί ο βαρύς λογαριασμός έρχεται από την πίσω πόρτα για όλους.

Κι αν θέλει να προσφέρει μια πραγματικά εθνική υπηρεσία, να παραδεχθεί επιτέλους πως οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν είναι Γερμανοτσολιάδες, προδότες και πουλημένοι και να σταματήσει δια παντός αυτόν τον κυοφορούμενο εθνικό διχασμό που μπορεί να γεννήσει μεγαλύτερα δεινά στη χώρα.


Βασίλης Στεφανακίδης
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου