Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους

Ένας μήνας έχει περάσει και χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αποχωρούν απογοητευμένοι από τα ΑΤΜ καθώς δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας, και υπογραμμίζει:

- Η αναλγησία του Υπουργείου περιορίζεται στις απαντήσεις που δίνονται από τους υπαλλήλους του στους απογοητευμένους και αγανακτισμένους αναπληρωτές.
-Την τελευταία εβδομάδα ακούγονται διάφορα σενάρια για την καθυστέρηση πληρωμής των αναπληρωτών κάτι που επιβεβαιώνει με το χειρότερο τρόπο την άποψη ότι οι αναπληρωτές αποτελούμε τον τελευταίο ‘τροχό της αμάξης’.
- Επιτέλους, δεν πρέπει κάποια στιγμή το υπουργείο επίσημα να αναλάβει τις ευθύνες φροντίζοντας να ενημερώσει-καθησυχάσει τους συναδέλφους και να προχωρήσει στην άμεση λύση των οποιωνδήποτε ζητημάτων προέκυψαν ώστε να δοθεί η πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη εντολή για την καταβολή των μισθών;
-Ίσως ξεχνούν οι αρμόδιοι – αναρμόδιοι ότι οι περισσότεροι αναπληρωτές δεν υπηρετούν στον τόπο συμφερόντων τους, αλλά σε περιοχές πολλά χιλιόμετρα μακριά από αυτόν γεγονός που επιβαρύνει ιδιαίτερα τις δαπάνες διαβίωσής τους.
- Για άλλη μια φορά οι αναπληρωτές αναβιώνουν μνήμες του 2010, όταν αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε επίσχεση εργασίας μετά από την πάροδο 3 μηνών χωρίς την καταβολή μισθού.
-Ελπίζουμε να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις.
-Η νέα ηγεσία του υπουργείου τις τελευταίες μέρες έχει δείξει δείγματα καλής θέλησης.
-Το να επιτρέπει να γίνονται τέτοια λάθη, όπως η μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων τόσων χιλιάδων αναπληρωτών μάλλον αναιρεί κάθε καλή πρόθεση εκ μέρους του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου