Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΔΑΚΕ-ΔΤ)

Αθήνα 5.3.2015
ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Οι εθνικές εκλογές της 25/01/2015 ανέδειξαν  νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε συγκρότηση Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ένα σχήμα που ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί, ξεκινώντας βεβαίως από διαφορετική αφετηρία ιδεολογικής και πολιτικής θεώρησης.
Οι εκλογές κερδήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέσω μιας επικοινωνιακής καταιγίδας επένδυσε στην ΕΛΠΙΔΑ, στην ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ για το
καλύτερο, στο τέλος της ΛΙΤΟΤΗΤΟΣ, στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, στην διαγραφή των ατομικών χρεών (ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ), στην επαναπρόσληψη απολυθέντων και εν τέλει την υιοθέτηση όλων των αιτημάτων, όλων των πολιτών, όλων των κοινωνικών ομάδων.
Η ΔΑΚΕ ασφαλώς και σέβεται το αποτέλεσμα των εκλογών που αποτυπώνει τη βούληση του ελληνικού λαού. Με βάση τις προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά και τις προγραμματικές δηλώσεις, η Κυβέρνηση πήρε την εμπιστοσύνη της ΒΟΥΛΗΣ.
Από πλευράς μας δεν χρειάζεται και δεν είναι στις προθέσεις μας να δείξουμεΑΝΟΧΗ ή να δώσουμε πίστωση χρόνου και περίοδο χάριτος στη νέα Κυβέρνηση, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εμπεδώσει στους πολίτες ότι είχε ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ για όλα!!!
ΟΛΟΙ οι πολίτες ανέμειναν ότι το πρώτο πράγμα (Σ/Ν) που θα εισάγετο στηΒΟΥΛΗ θα ήταν η ΔΙΑΓΡΑΦΗ του επαχθούς ΧΡΕΟΥΣ.
Προσήλθε η συγκυβέρνηση στη διαπραγμάτευση ορίζοντας το τέλος του μνημονίου και της Τρόικα. Μετά από «μαραθώνιες»!!! μάχες κατέβασε τα αυτιά και το αλαζονικό ύφος και ΑΝΕΚΡΟΥΣΕ ΠΡΥΜΝΑ!!! Οι προεκλογικές δεσμεύσεις και οι προγραμματικές δηλώσεις πήγαν περίπατο. Η ΔΑΚΕ με βάση τις αρχές και την αξιοπρέπεια που διαχρονικά μας διέπει, έχει χρέος να ενημερώσει τα μέλη μας, όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο Τομέα, τον Ιδιωτικό Τομέα και τους πολίτες γενικότερα για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης της «κωλοτούμπας»:

 
                      I.      Η διαγραφή του ΧΡΕΟΥΣ αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙακόμα και να το σκέφτονται!!!

                   II.      Η άυξηση του κατώτατου μισθού στα 751€ παραπέμπεται στο μέλλον!!!

                III.      Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ αποσύρεται μέχρι νεωτέρας!!! (τα κορόιδα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν)

                IV.      Το αφορολόγητο στις 12.000€ θα εφαρμοστεί σταδιακά, εάν και όταν συμφωνήσουν οι εταίροι!!!

                   V.      Τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, μεταξύ αυτών στεγαστικά, καταναλωτικά, επιχειρηματικά κ.λπ., δεν συζητώνται!!! (Αλήθεια ο λαλίστατος κ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ τι λέει για τηΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ;)
                VI.      Ο Ειδικός φόρος κατανάλωσης καυσίμου σύμφωνα με τον κ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ δεν καταργείται!!!!

             VII.      Ο ΟΣΕ σύμφωνα με τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ για 1€ (αντί πινακίων φακής)!!!

          VIII.      Οι αποκρατικοποιήσεις, όχι μόνο δεν σταματούν, αλλά μέσω των καταγγελλόμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ ΣΔΙΤ παίρνουν σάρκα και οστά «επ’ ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος»!!!

                IX.      Η αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων όχι μόνο δεν καταργείται σύμφωνα με τον Υπουργό Δ/κής Μεταρρύθμισης κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ αλλά δίδεται και BONUSστους άριστους!!!

                   X.      Το νέο ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ (κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ) πουθα ψηφίσει η Κυβέρνηση δεν περιέχει αυξήσεις διότι «διαχειρίζεται τη φτώχια»!!!

                XI.      Το ξεπάγωμα της ωρίμανσης και η επανακατάταξη των υπαλλήλων απορρίπτεται!!!

             XII.      Η τακτική επιχορήγηση των Νοσοκομείων που υπεγράφει (κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ) έχει περικοπεί κατά 50% τουλάχιστον με τον αντίστοιχο μήνα του 2014. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα Νοσοκομεία δεν θα έχουν υλικά να εξυπηρετήσουν τους χρήστες!!! (ομολογία χρεοκοπίας;)

          XIII.      Χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσελήφθησαν από προγράμματα ΕΣΠΑκαι ΠΔΕ παραμένουν μέχρι σήμερα απλήρωτοι με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τα προαναφερθέντα και πολλά άλλα που καθημερινά βγαίνουν στο φώς αποδεικνύουν περίτρανα ότι η «υπερήφανη» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΔΙΟΛΙΣΘΑΙΝΕΙ από τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τις προγραμματικές δηλώσεις της στη ΒΟΥΛΗ. Το ζήτημα είναι να μην υπάρξει ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ των διεκδικήσεων από το δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Η ΔΑΚΕ προτάσσοντας τα αιτήματα των εργαζομένων, τα δικαιώματα των πολιτών, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ΙΣΗ μεταχείριση, την υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών

ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΑ δηλώνει
ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για:

1.         Την αναπλήρωση των απωλειών από τις πολιτικές των μνημονίων.

2.         Την αξιολόγηση των υπαλλήλων με βάση κοινά αποδεκτά κριτήρια. Σαφώς απορρίπτουμε τη συνέντευξη ως εργαλείο μεροληπτικής και υποκειμενικής κρίσης.

3.         Την αλλαγή του Πειθαρχικού Δικαίου λαμβάνοντας υπ’ όψιν το τεκμήριο της αθωότητας  με παράλληλη κατάργηση του αντισυνταγματικού μέτρου της αργίας (ως ισχύει).
4.         ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ που να ανταποκρίνεται στις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
5.         Τη μείωση των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια ώστε να ισοσκελίζεται η δόση με την αντίστοιχη μείωση μισθών.

6.         Την αναπλήρωση του ΕΦ’ ΑΠΑΞ και των επικουρικών συντάξεων (Ας θυμηθούμε το σύνθημα της «Αυτόνομης Παρέμβασης», σήμερα «ΜΕΤΑ» - ΦΕΡΤΕπίσω τα κλεμμένα).

7.         Την επαρκή χρηματοδότηση Υγείας και Παιδείας σε βαθμό που να καλύπτεται το σύνολο των πολιτών.

8.         Την ΑΜΕΣΗ πρόσληψη προσωπικού σε όλες τις δομές του Δημοσίου για τη στελέχωση όλων των υπηρεσιών

9.         Την επαναπρόσληψη απολυθέντων, διαθεσίμων και όσων έχουν θετικές δικαστικές αποφάσεις.

10.     Τον εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης μακριά από κομματικές αγκυλώσεις, παρεμβάσεις και εξαρτήσεις.

11.     Την πάταξη της φοροδιαφυγής προκειμένου να μην πληρώνουν ΜΟΝΟΝ τα μόνιμα φορολογικά υποζύγια που είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

12.     Την πάταξη της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ που είναι πληγή για το Δημόσιο, στέλνοντας τον λογαριασμό των μιζών στους πολίτες.

Σ.Σ.
Από πολλά χρόνια η ΔΑΚΕ θέτει την πάταξη της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ως προαπαιτούμενο για την εξυγίανση της δημόσιας ζωής. Καθώς επίσης και την παραδειγματική τιμωρία των Δημοσίων Υπαλλήλων που ενέχονται σε πράξεις διαφθοράς, διαπλοκής και ύποπτης συναλλαγής.
ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι παρατάξεις ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ μέχρι σήμερα να πάρουν θέση!!! Τους παραδίδουμε στην κρίση των εργαζομένων και των πολιτών.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

           Επί μακρό χρονικό διάστημα οι αριστερές παρατάξεις, κατηγορούσαν την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ ως κυβερνητικούς συνδικαλιστές.
Τα στελέχη τους όμως κοσμούσαν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους σε Ευρωβουλή-Αυτοδιοίκηση και στα ψηφοδέλτια των Εθνικών Εκλογών.

ΟΛΑ εδώ πληρώνονται

Οι συνάδελφοι του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) εκτός από κομματικοί συνδικαλιστές είναι σήμερα και κυβερνητικοί συνδικαλιστές. Με τις λογικές που τους διέπουν είναι αδύνατον να συμπορευτούμε. Εκτός αν μετανοήσουν, ζητήσουν συγνώμη και αλλάξουν γνώμη.




Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο ελληνικός λαός «προσχώρησε» σε μια ψευδαίσθηση, έζησε τηνΑΥΤΑΠΑΤΗ που καλλιέργησε επικοινωνιακά, ομολογουμένως άριστα ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όμως αρχίζει να αντιλαμβάνεται το ΨΕΜΑ.  Σίγουρο είναι ότι θα αντιδράσει ο λαός.
Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση απεδέχθει τα τρέχοντα μνημόνια, συνεχίζει να διαπραγματεύεται με την ΤΡΟΙΚΑ και τα ίδια πρόσωπα, προσπαθεί να βαφτίσει το ψάρι κρέας και ονομάζει την ΤΡΟΙΚΑ=ΘΕΣΜΟΥΣ, ταΜΝΗΜΟΝΙΑ=ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ. Το ψέμα έχει κοντά πόδια. Ο Ιούνιος είναι κοντά (αν φτάσουν μέχρι εκεί) και δεν προκηρύξουν ΕΚΛΟΓΕΣ!!! Είναι σίγουρο ότι νέα μέτρα, ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ είναι προ των πυλών.
Το ΩΣΑΝΝΑ από την ΣΤΑΥΡΩΣΗ  απέχει πολύ λίγο. Η ΔΑΚΕ προτάσσει τις αγωνιστικές-απεργιακές κινητοποιήσεις ως τον καλύτερο τρόπο διεκδίκησης, προκειμένου να υπερασπίσουμε τις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες επ’ ωφελεία των πολιτών και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,


Για την Ε.Γ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΪΔΑΣ                                  ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου