Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Ώ του θαύματος! Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεύθυνση εκπαίδευσης στην Αχαϊα, βγήκε από 7ος- 1ος, λόγω... συνέντευξης

ε καθόλου άδικους ψιθύρους ολοκληρώθηκαν οι  διαδικασίες επιλογής διευθυντών εκπαίδευσης στην χώρα ενώ στην Αχαϊα,  ω του θαύματος, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κατετάγη πρώτος χάριν της συνέντευξης, η οποία έχει προκαλέσει ακόμη και την αναφορά του Γκι Φερχόφστατ στο Ευρωκοινοβούλιο, παρουσία Τσίπρα.
Η νέα ...εποχή στην αξιοκρατία και την εκπαίδευση, "έκοψε" από Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας τον Θεόδωρο Μπαρή, ο οποίος είχε αναδειχθεί πρώτος με  89 ψήφους και ο οποίος διέθετε όλα τα απαραίτητα προσόντα, πλην, ως φαίνεται, ενός, της κομματικής του ταυτότητας και ...πιστοποίησης.
Η εκλογική διαδικασία για την επιλογή του Διευθυντή Π.Ε. Αχαΐας με τη συμμετοχή 212 εκλεκτόρων, Διευθυντών και Υποδιευθυντών Δημοτικών και Νηπιαγωγείων του νομού είχε τα 
εξής αποτελέσματα: 
Εκλέκτορες: 212, Ψήφισαν: 212, ποσοστό συμμετοχής 100%
Άκυρα-Λευκά: 3, Έγκυρα: 209
Έλαβαν:
Θεόδωρος Μπαρής: 89 ψήφοι, ποσοστό 42,6 %.
Βαγγέλης Πασσιάς: 53 ψήφοι, ποσοστό 25,0 %.
Χρήστος Μαράντης: 20 ψήφοι, ποσοστό 9,5 %.
Χαράλαμπος Γούτσος: 16 ψήφοι, ποσοστό 7,8 %.
Ανδρέας Φίλιας: 15 ψήφοι, ποσοστό 7,1 %.
Γιώργος Ζάγκος: 11 ψήφοι, ποσοστό 5,5 %.
Νίκος Μεταξάς: 5 ψήφοι, ποσοστό 2,5 %.
Η διαδικασία θα ολοκληρωνόταν με συνέντευξη των υποψηφίων, ενώπιον του υπηρεσιακού συμβουλίου. Πρώτος είχε αναδειχθεί όμως ο κ. Μπαρής και ως προς τα μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια.
Στην πρώτη φάση της επιμέτρησης των αντικειμενικών κριτηρίων ο συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πασσάς είχε καταταγεί έβδομος μετακύ 8 υποψηφίων!
Όπως αποδεικνύεται, ο κ. Πασσάς κέρδισε μόνο την «ψήφο» του συμβουλίου επιλογής, η πλειοψηφία των μελών του οποίου ανήκουν στον κυβερνητικό χώρο και άρα λέχουν κάθε λόγο να προκρίνουν ημέτερους.
"Η συνέντευξη έκανε το θαύμα της στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των συνεντεύξεων των υποψηφίων και την κατάρτιση των πινάκων επιλογής διευθυντών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας" σχολιάζει ο υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι, εκπαιδευτικός Ηλίας Γκοτσόπουλος "Και δυστυχώς οι φόβοι πολλών επαληθεύτηκαν! Ο κομματισμός και στην εκπαίδευση καλά κρατεί…"
Η σαφής υπεροχή του υποψήφιου κ. Θόδωρου Μπαρή, τόσο στα μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια όσο και στην εκλογική διαδικασία από το εκλεκτορικό σώμα των διευθυντών των σχολείων, εκμηδενίσθηκε μπροστά στον κομματικά αρεστό υποψήφιο!!
Στην πρώτη φάση της επιμέτρησης των αντικειμενικών κριτηρίων, ο συνδικαλιστής με την κυβερνώσα παράταξη ήταν 7ος μεταξύ οκτώ υποψηφίων. Ενώ βεβαίως μετά την συνέντευξη, στην οποία και «αρίστευσε», ενώ οι συνυποψήφιοί του «πιάστηκαν αδιάβαστοι», κατετάγη 1ος" λέει ο κ. Γκοτσόπουλος.
"Η υπεροχή στα αντικειμενικά κριτήρια, τόσων άλλων υποψηφίων, αλλά κυρίως η επιθυμία των Διευθυντών που κλήθηκαν να ψηφίσουν, απαξιώθηκαν. Η συνέντευξη έκανε το θαύμα της…" καταλήγει.
Η μέθοδος αξιολόγησης έχει προκαλέσει σάλο στον χώρο των εκπαιδευτικών, ενώ παρόμοια φαινόμενα είχαμε και στην Αιτωλοακαρνανία.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου