Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τι κρύβεται πίσω από το «ΟΧΙ» ή το «ΝΑΙ» του Σαμαρά.


Μετά τη σημερινή επίσημη δήλωση της καγκελαρίου της Γερμανίας κ. Μέρκελ, με την οποία εξάρτησε την 6η δόση από την υπογραφή Σαμαρά, τα όποια παραμύθια τελείωσαν. Είτε λοιπόν θα υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς το κείμενο που θα του υπαγορεύσει η Γερμανία, με τους δικούς της όρους, είτε η Ελλάδα εγκαταλείπεται στην ουσία από την ΕΕ και φυσικά πτωχεύει αμέσως.
Πέρα όμως από τα όποια δικά της συμφέροντα επιδιώκει η Γερμανία και η υπόλοιπη ΕΕ, υπάρχει και ένα σοβαρότατο εσωτερικό διακύβευμα, πέρα και από αυτό της χρεοκοπίας. Το διακύβευμα αυτό είναι η διατήρηση ή η κατάρρευση του υπάρχοντος σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικοοικονομικού καθεστώτος.   

Αν λοιπόν ο Σαμαράς πει «ΝΑΙ», το πολιτικοοικονομικό καθεστώς θα διατηρηθεί στη ζωή για άγνωστο ακόμα χρονικό διάστημα και θα προσπαθήσει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του απέναντι στην εξαθλιωμένη κοινωνία. Αν όμως ο Σαμαράς πει «ΟΧΙ», τότε αυτόματα θα οδηγηθούμε στη χρεοκοπία και ολόκληρο το πολιτικοοικονομικό καθεστώς θα καταρρεύσει.

Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, η Ελλάδα έχει ανάγκη αυτή την κατάρρευση, ώστε να μπορέσουμε να ξαναστήσουμε ένα κράτος σύγχρονο με νέους δημοκρατικούς θεσμούς και μια οικονομία παραγωγική και όχι κρατικοδίαιτη.

proedrikidimokratia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου