Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Επιστολή προς τους συναδέλφους του Αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Δημήτρη Πεππέ

Επιστολή προς τους συναδέλφους του Αιρετού στο ΚΥΣΔΕ 
Δημήτρη Πεππέ

Αξιότιμες/-οι  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Απευθύνομαι προς εσάς ως Αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.), θέση που ο κλάδος με τίμησε να τον υπηρετήσω μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες των εκλογών για τους εκπροσώπους εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Ειδικότερα, αναφορικά με τη διετία (2016-2018) που παρήλθε, θα ήθελα εκ μέρους μου, να αναφέρω τα εξής:

·         Επεδίωξα με όλες μου τις δυνάμεις να επικρατήσει αντικειμενικότητα, διαφάνεια και κοινωνική ευαισθησία σε όλες τις διαδικασίες υπηρεσιακών μεταβολών, όπως λ.χ. αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, μεταθέσεις, παραιτήσεις προς συνταξιοδότηση και μετατάξεις συναδέλφων,
·         Αντιτάχθηκα και κατήγγειλα καθεστωτικές και αλαζονικές συμπεριφορές που στόχο είχαν την «περικοπή» των λειτουργικών κενών, με αποκορύφωμα το πρωτοφανές γεγονός να αποκλείονται με το «έτσι θέλω» ολόκληρες Δ/νσεις Δ.Ε. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά τη διαδικασία των αποσπάσεων,
·         Δεν συνηγόρησα στην «εξαφάνιση» των χιλιάδων εκπαιδευτικών κενών. Τα κενά αυτά επιβάλλεται επιτέλους να καλυφθούν άμεσα με μόνιμους διορισμούς και όχι να γίνονται η αφορμή των επικοινωνιακών «πανηγυρισμών» για τη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας στη δημόσια Εκπαίδευση. Η εξαγγελία για 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή αποτελεί «στάχτη στα μάτια» των χιλιάδων συναδέλφων Αναπληρωτών που εδώ και χρόνιατελούν σε κυβερνητική ομηρεία. Οι θέσεις καθηγητών ειδικής αγωγής που πρόκειται να διοριστούν στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση εκτιμάται ότι δεν θα ξεπερνούν τις 350 ενώ οιχιλιάδες αναγκαίοι διορισμοί στη Γενική εκπαίδευση παραπέμπονται στις καλένδες.
·         Έπραξα, ότι ήταν δυνατόν, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν κάποια από τα αιτήματα των συναδέλφων που είχαν πραγματικά προβλήματα. Δυστυχώς εκατοντάδες εξ αυτών που δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους και κάτω από το βάρος της απόγνωσης πού τους διακατείχε, οδηγήθηκαν  στη «λύση» της άδειας άνευ αποδοχών. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί αν η πολιτική ηγεσία  επιδείκνυε μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία.

Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι ο ευαίσθητος χώρος της «Παιδείας» δεν προσφέρεται για την άσκηση επικοινωνιακών τακτικών και  αυταρχικών επιλογών. Έτσι οι επικοινωνιακές πιρουέτες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, αδυνατούν να συγκαλύψουν την τραγική καθημερινότητα που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί με χαρακτηριστικά παραδείγματα την συμπλήρωση ωραρίου σε  3 και 4 σχολεία  και την οικονομική εξαθλίωση  Αναπληρωτών και Μονίμων. Το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. όπως και τα υπόλοιπα Υπηρεσιακά Συμβούλια μπορούν με τις αποφάσεις τους να διαμορφώσουν εκείνες τις συνθήκες που θα ενισχύσουν τους καθηγητές στις δυσκολίες που βιώνουν. Στην προσπάθεια αυτή δεν χωρά κανένας συμβιβασμός.
Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι οι αιρετοί  κατά την άσκηση των καθηκόντων τους οφείλουν:
·         Να εκπροσωπούν το σύνολο των συναδέλφων ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης και συντεχνιακών λογικών,
·         Να  υποστηρίζουν τον Έλληνα εκπαιδευτικό «εν τοις πράγμασι» και χωρίς ιδεοληπτικές εμμονές και  βερμπαλισμούς,
·         Να στέκονται εμπόδιο στις όποιες αντιεκπαιδευτικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις, χωρίς να επηρεάζονται από το «ποιος κυβερνά» και εν τέλει να μην λειτουργούν ως  «κυβερνητικά φερέφωνα»,
·         Να μην επιτρέπουν τις εξωθεσμικές κυβερνητικές παρεμβάσεις στη λειτουργία του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε., μετατρέποντας έτσι το Συμβούλιο από «Υπηρεσιακό» σε «Εκτελεστικό».

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2018 για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, μαζί με άξιους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα, θέτω και πάλι υποψηφιότητα για το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε με τη ΔΑΚΕ καθηγητών Δ.Ε.. Με την ενεργό συμμετοχή σας, καλώ όλους να ενισχύσετε τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την ισοπέδωση που προσπαθούν να μας επιβάλουν.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Πεππές Δημήτριος
Αιρετός στο ΚΥΣΔΕ
με τη ΔΑΚΕ καθηγητών Δ.Ε.
Τηλ.6948238722  peppesdim@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου