Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ Δ.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

Για άλλη μια χρονιά γινόμαστε μάρτυρες μιας επετειακής πλέον διαμάχης  και μανιχαϊστικής λογικής (άγγελοι-διάβολοι) μεταξύ δύο αριστερών αιρετών και δύο υπηρεσιακών μελών διορισμένων από την Π.Φ.Α. όπως διαφαίνεται στην καταγγελία της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας. Αναρωτιόμαστε τι απέγινε το φημολογούμενο «ηθικό» πλεονέκτημα της Αριστεράς, το οποίο ευαγγελίζονται οι ένθερμοι θιασώτες του. Καταφανή είναι τα αποτελέσματα  σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής που επέφερε η ανυπαρξία του.
    Ως γνωστόν, ουδείς εκπρόσωπος, ή έστω και προσκείμενος στη ΔΑΚΕ, δεν συμμετέχει στο ΠΥΣΔΕ εδώ και πολλά σχολικά έτη, συνεπώς ο εκάστοτε εκλεγμένος εκπρόσωπός μας στην ΕΛΜΕ για λόγους συνδικαλιστικής ορθότητας επιβάλλεται να συνυπογράφει κείμενα, τα οποία παρουσιάζουν καταστάσεις στις οποίες δεν υπήρξαμε αυτόπτες μάρτυρες. Από την άλλη πλευρά η ανακοίνωση του Διευθυντή Δ.Ε. διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς των αιρετών.

   Η ΔΑΚΕ, ως παράταξη σοβαρότητας και ευθύνης, αποφεύγει να πάρει οριστική θέση, πριν τη Γενική Συνέλευση του κλάδου την ερχόμενη Τρίτη 3/10/2017, οπότε και καλούμε κάθε συνάδελφο που έχει αδικηθεί από τις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ να έρθει στην ολομέλεια και να το καταγγείλει ενώπιον όλου του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Στη Συνέλευση καλούμε και τα τρία μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου να λάβουν θέση επί των καταγγελιών. Αξιζει να σημειωθεί  εδώ ότι ο Διευθυντής Δ.Ε προέρχεται από κρίσεις και ως εκ τούτου η παρουσία του και η τοποθέτηση του στο ΠΥΣΔΕ είναι επιβεβλημένη εκ του Νόμου και όχι κατόπιν διορισμού ως καταγγέλλεται!        
   Η ΔΑΚΕ καθηγητών εμφορούμενη από πνεύμα δημοκρατίας θεώρει απαραίτητη  την ύπαρξη διαλόγου μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων πριν από οποιαδήποτε επικείμενη καταγγελία. Επιτακτική είναι η διερεύνηση και η προσέγγιση όλων των θεμάτων με καλοπροαίρετη διάθεση. Εξάλλου, δεν υπάρχει θέμα για μας που να μη λύνεται μέσω του διαλόγου και έτσι θα πρέπει να γίνεται σε κάθε περίπτωση.
Η ΔΑΚΕ καθηγητών καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις-κατηγορίες , απ’ όπου και αν προέρχονται, σε διοικητικούς υπαλλήλους ή αποσπασμένους συναδέλφους στην Δ.Ε και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας  που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Οι ευθύνες των αποφάσεων βαρύνουν τους έχοντες δικαίωμα ψήφου και όχι όσους προετοιμάζουν τα  προς συζήτησιν θέματα.
   Τέλος, η ΔΑΚΕ πιστεύει  πως, σε εποχές που ο κλάδος μας δέχεται ολομέτωπη και ισχυρή επίθεση (έρχεται η έκθεση του ΟΟΣΑ αυτό το μήνα), δεν πρέπει  να επισπεύδονται  οι  διαδικασίες αντικατάστασης των υπηρεσιακών συμβουλίων από αυτοματοποιημένες διαδικασίες όπως διατείνεται Κυβέρνηση. Εκκρεμεί και η υπόσχεση της για τρίτο αιρετό.  Γνωστό είναι ότι η ΔΑΚΕ δεν αρέσκεται  στη στείρα αντιπαράθεση και  ενημερώνει τους συναδέλφους επανειλημμένα έχει προτείνει στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (και στο προηγούμενο και στο παρόν), καθώς και στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του 2016, την ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ συγκρότηση βάσης δεδομένων με στοιχεία που θα προσκομίσουν οι συνάδελφοι από κάθε σχολείο του Νομού. Καθίσταται σαφές λοιπόν ότι πριν από κάθε συνεδρίαση, πρέπει  να έχουν ΟΛΟΙ, αιρετοί και μέλη του ΔΣ, εικόνα της κατάστασης. Η πρότασή της ΔΑΚΕ, πλην του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ, ουδέποτε έγινε αποδεκτή από τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο ΠΥΣΔΕ.

 Τα συμπεράσματα, όπως και η αντίδραση, ανήκουν στον κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου