Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

ΔΑΚΕ καθηγητών Δ.Ε. Μόνο με εντέλλεσθε κ. Φίλη θα εφαρμοστεί αυτό το Πρόγραμμα Σπουδών!

Λέτε ψέματα κ. Φίλη όταν μιλάτε για πιλοτική εφαρμογή καθώς, το νέο Αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών δεν διδάχτηκε πιλοτικά, παρότι επιλέχτηκαν εκατοντάδες σχολεία, σε κανένα Δημοτικό και Λύκειο της χώρας παρά μόνο σε 14 Γυμνάσια!
Λένε ψέματα τα διορισμένα από τον κ. Φίλη μέλη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ότι υπάρχουν παιδαγωγικά κριτήρια για την αλλαγή στα προγράμματα σπουδών καθώς όλη η παγκόσμια
παιδαγωγική κοινότητα γνωρίζει ότι είναι άκρως αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό να εισάγεται ο θρησκευτικός συγκρητισμός στις μικρές και ευαίσθητες ηλικίες των μαθητών του Δημοτικού και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου.
Να ενημερώσουμε τα διορισμένα από τον κ. Φίλη μέλη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ότι σε κανένα εκπαιδευτικό σύστημα παγκοσμίως ούτε και σε κανένα από τα θεολογικά προγράμματα σπουδών των Ελλήνων μαθητών άλλων ομολογιών (Ρωμαιοκαθολικοί, Προτεστάντες) και άλλων θρησκειών (Ιουδαϊσμού, Ισλάμ) δεν διδάσκεται τέτοιου είδους πολυθρησκειακό εκπαιδευτικό υλικό σε μικρές ηλικίες, καθώς όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στο πνευματικό επίπεδό τους αλλά αντίθετα η τυχόν διδασκαλία του θα προκαλέσει θρησκευτική και συνειδησιακή σύγχυση.
Θέλουμε επίσης να πούμε στον κ. Φίλη ότι τα ευχολόγια και οι υποσχέσεις για μείωση των απαλλαγών στο μάθημα των Θρησκευτικών, με την εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων σπουδών, όχι μόνο δεν θα επιβεβαιωθούν, αλλά η εφαρμογή αυτή θα οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα.
Καλούμε τον κ. Φίλη να σεβαστεί το Σύνταγμα,  Άρθρο 16, παρ.2, που αναφέρει ότι: «…η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των Ορθόδοξων μαθητών της χώρας μας, γίνεται κατά τη χριστιανική διδασκαλία» και να αποσύρει άμεσα τα νέα αυτά αναλυτικά προγράμματα για να μην αναγκάσει τους χιλιάδες θεολόγους να μην εφαρμόσουν τα νέα αυτά αντισυνταγματικά και αντιπαιδαγωγικά προγράμματα σπουδών.
Να γνωρίζει ο Υπουργός παιδείας και η κυβέρνησή του ότι με τα νέα αυτά προγράμματα σπουδών πλήττεται ένα από τα σημαντικότερα θεμέλια του ελληνισμού,  που είναι η ορθόδοξη πίστη και παράδοση.
Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε.
Ε.Ε ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου