Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Βαφτίζοντας τα ψέμματα ...αυταπάτες

«Δε φοβάμαι τίποτα περισσότερο από το μυαλό της κότας» έγραφε ο Μάνος Χατζηδάκις στα «Σχόλια του Τρίτου». 

      
Το θυμήθηκα ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή το βράδυ να εμφανίζεται αίφνης ως εξαπατημένος ονειροπόλος : πιεζόμενος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ψέματα που αραδιάζει συνεχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στη Βουλή : «Μπορείτε να μας κατηγορήσετε για αυταπάτες, όχι όμως ότι είπαμε ψέματα». 

Δηλαδή, θέλει να μας πείσει ο κ. Τσίπρας ότι δεν έλεγαν ψέματα όταν υπόσχονταν ότι σκίσουν τα μνημόνια, θα μειώσουν τους φόρους, θα δώσουν αυξήσεις μισθών και 13η σύνταξη. 

Δεν έλεγαν ψέματα όταν κομπορρημονούσαν  ότι "θα βαράμε τα νταούλια κι οι αγορές θα χορεύουν" .Ούτε όταν υπόσχονταν ότι θα αλλάξουν την πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη. Απλώς πίστεψαν στο ακατόρθωτο και ...έπεσαν έξω. Αγάπησαν τα σύννεφα που διαλύθηκαν με τον πρώτο άνεμο, οπως θάγραφε και ο ποιητής της κυβέρνησης.

 Αλλά είχαν και μυαλό κότας . Γιατί , όταν  όλοι οι σοβαροί άνθρωποι τους έλεγαν ότι είναι αυτοκτονικό πολιτικά η μικρή χρεοκοπημένη Ελλάδα να συγκρουσθεί χωρίς συμμαχίες και όπλα με  την πανίσχυρη Γερμανία γιατί θα συνθλιβεί, πως τους αγνόησαν; 

Και δίχασαν τον κόσμο, με ρητορική μίσους  εκτοξεύοντας κατηγορίες για γερμανοτσολιάδες, προσκυνημένους και τρόικες εσωτερικού;

Όμως το δήθεν αυθόρμητο ξέσπασμα ειλικρίνειας του κ. Τσίπρα στη Βουλή ήταν απολύτως προσχεδιασμένο. Μια απεγνωσμένη προσπάθεια διαχείρισης των  ευρημάτων δημοσκοπήσεων και ποιοτικών ερευνών που έχει στα χέρια του το Μαξίμου όπου η πλειονότητα των  πολιτών κατηγορούν τον Πρωθυπουργό ότι τους κορόιδεψε.  Ότι τους είπε συνειδητά ψέματα ,ότι τους παραπλάνησε με ψεύτικες υποσχέσεις για να κερδίσει την εξουσία. 

Βαριά κατηγορία για τον επικεφαλής της ηθικής και αμόλυντης Αριστεράς που θέλει να κυβερνήσει για να βοηθήσει τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους. Να πατάξει την αδικία και την διαπλοκή. Να φορολογήσει τους πλούσιους και να ελαφρύνει τους οικονομικά ανίσχυρους. Να αλλάξει την χώρα και να αναδιανείμει τον πλούτο με κοινωνικά κριτήρια υπέρ των μη προνομιούχων.

 Κι αν ο κ. Τσίπρας δεν διαψεύσει με κάθε τρόπο τις κατηγορίες αυτές ,τότε όσοι τον ψήφισαν θα περιμένουν να τους ζητήσει συγγνώμη. Για τα δύο χρόνια που έχασε η χώρα απ;o την ζημιογόνα αριστερή διακυβέρνηση.  Για το αχρείαστο δημοψήφισμα της ντροπής και της κωλοτούμπας . Για τις νέες βαριές θυσίες που θα πρέπει να υποστούν λόγω της τυχοδιωκτικής πολιτικής του.

Κι είναι βέβαιο ότι δεν θα ανεχθούν άλλο τους ισχυρισμούς  Μαξίμου για σκληρή αλλά θαυματουργή  διαπραγμάτευση. Για επαναστατική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού (το γνωστό εξάμβλωμα Κατρούγκαλου) που αν και εξοικονομεί 1,8 δισ. ευρώ δεν θίγει το 98% των πολιτών. Για τις καλύτερες μέρες που έρχονται από μία φοροκαταιγίδα  που κρύβει στα σπλάχνα της , την ανάπτυξη.

Το πιο επικίνδυνο είναι τελικά να λες ψέματα και να πιστεύεις ότι ο κόσμος έχει μυαλό κότας.

Παπαδόπουλος Νότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου