Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: dictyo.gr
Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και εκατοντάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί,  έξω από το Υπουργείο Παιδείας για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο διάταξης για τις προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Στη συνέχεια τα μέλη των ΔΣ των ομοσπονδιών μαζί με εκπροσώπους των αναπληρωτών συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.
Η συνάντηση κράτησε περίπου δύο ώρες
Στην αρχή τοποθετήθηκε ο Υπουργός Παιδείας και είπε τα εξής:
1. Έχει στείλει στη Βουλή και στους βουλευτές το σχέδιο νόμου, που παρουσίασε την περασμένη
εβδομάδα στις ομοσπονδίες, χωρίς καμία αλλαγή!
2. Θα καταθέσει τη διάταξη για τις προσλήψεις την άλλη βδομάδα για ψήφιση, γιατί τον δεσμεύει η απόφαση του ΣτΕ.
3.Δεν θα αποσύρει τη διάταξη για τα νηπιαγωγεία.
4.Στις συνεχείς ερωτήσεις και στις διακοπές για το βαθμό πτυχίου, ανεξαρτήτως χρόνου κτήσης, δεν έδωσε καμιά απάντηση.
5.Δεν έδωσε αριθμό μόνιμων διορισμών για του χρόνου ούτε αναπληρωτών.
6. Είπε ότι οι συνολικοί διορισμοί την επόμενη χρονιά θα είναι 20.000 (μόνιμοι κι αναπληρωτές). Οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών είναι 23.000. Να προσθέσουμε σε αυτές τα 3.000 κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα σχολεία σύμφωνα με δήλωση του κ. Φίλη στη Βουλή. Επίσης και τις νέες συνταξιοδοτήσεις. Άρα το κλίμα στα σχολεία την επόμενη χρονιά θα είναι εκρηκτικό! Τα δε κενά μπορεί να ξεπεράσουν και τις 6.000!
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών και απαίτησαν την άμεση απόσυρση της τροπολογίας χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή (να στείλει σήμερα στη Βουλή την τροπολογία) εμπαιγμό των ομοσπονδιών αναγκάζοντάς τες να επαναδιατυπώσουν τη θέση τους για την συμμετοχή τους στα επόμενα βήματα του εθνικού διαλόγου.
Ακολούθως πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι των αναπληρωτών και ζήτησαν να ληφθεί υπόψη η προϋπηρεσία όλων αυτών των συναδέλφων που δούλευαν 15 και 20 χρόνια όπου τους χρειαζόταν το υπουργείο και ότι θα πρέπει να τους αναγνωριστεί και να τους δοθεί τουλάχιστον ως επιβράβευση αυτής τους της προσπάθειας ένα μόριο ανά μήνα προϋπηρεσίας.
Η συνάντηση διακόπηκε άδοξα, χωρίς δεσμεύσεις του υπουργού για απόσυρση της τροπολογίας, για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και κατάργηση του νόμου 3848, μετά τις συνεχείς αντεγκλήσεις μεταξύ μεμονωμένων εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου