Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Η εγκύκλιος για το υποχρεωτικό 30ωρο των εκπαιδευτικών

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ: "Βέλη" στην πίτα της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών

*Β. Παληγιάννης: «Δυστυχώς η Ν.Δ. ψήφισε 30ωρο και συγχωνεύσεις σχολείων» *Μ. Χαρακόπουλος: «Δεν θα υπαγορεύσει η ΔΑΚΕ πολιτική στο κόμμα»


Ουσιαστική συνεργασία, με το τμήμα Παιδείας της Ν.Δ., και συγκεκριμένα με την τομεάρχη, ζητούν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Λάρισας, εκφράζοντας παράπονα ότι δεν εισακούγονται.
Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών και του πολιτικού φορέα, ξεκίνησε από τη στιγμή που ψηφίστηκαν οι τελευταίες ρυθμίσεις για την παιδεία και συγκεκριμένα η 30ωρη παραμονή εκπαιδευτικών στα σχολεία και οι συγχωνεύσεις σχολείων.
Στην εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε από τη ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, για την κοπή της πίτας, στην ταβέρνα «Φιλελλήνων», αναφέρθηκαν στο θέμα αυτό τόσο ο βουλευτής κ. Χαρακόπουλος, όσο και ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ κ. Παληγιάννης.

Έτοιμη η ΔΑΚΕ για το συλλαλητήριο - Κάτω τα χέρια σας απ' τη Μακεδονία!


Συγκίνηση για τον καθηγητή - Η έρευνα των «ΝΕΩΝ» φέρνει στο φως νέες ιστορίες τρέλας από τη ζωή των εκπαιδευτικών

Κινήσεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς από όλο το περιβάλλον του στα Χανιά αλλά και τον εκπαιδευτικό κόσμο της χώρας έφερε για τον 50χρονο εκπαιδευτικό Γ., που δεν είχε στέγη για να μείνει, το δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ», το οποίο και ανέδειξε τις «καθημερινές ιστορίες τρέλας» που ζουν στην Ελλάδα της κρίσης δάσκαλοι και καθηγητές.
Μάλιστα, η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), όπως λέει ο πρόεδρός της Νίκος Παπαχρήστος, θα συνεδριάσει την Πέμπτη για να εγκρίνει ένα οικονομικό βοήθημα ώστε να στηρίξει τον εκπαιδευτικό και την οικογένειά του. Το ερώτημα είναι αν ο ίδιος θα το δεχτεί…

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Τι αλλάζει για τις απουσίες και τις αποβολές στα σχολεία


Aλλαγές στου θεσμικό πλαίσιο που διέπει την οργάνωση και τη λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προβλέπει υπουργική απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου που δημοσιεύθηκε σε αντικατάσταση του έως τώρα ισχύοντος ΠΔ 104/1979 και της σχετικής Υ.Α. για τα ΕΠΑΛ.


Στην υπουργική απόφαση συγκεντρώνονται διατάξεις που μεταξύ άλλων αφορούν στο σχολικό και διδακτικό έτος, σε υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εγγραφές και μετεγγραφές, φοίτηση, διαγωγή κ.ά.



«Με τη συγκέντρωση και ενοποίηση της διάσπαρτης νομοθεσίας διευκολύνονται στο έργο τους οι σχολικές μονάδες και οι εκπαιδευτικοί και, παράλληλα, εισάγονται αλλαγές και παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ορθολογικότερη λειτουργία των σχολείων, στην αντιμετώπιση προβλημάτων και αναγκών που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια και κυρίως στη βελτίωση του παιδαγωγικού κλίματος μέσω της προώθησης ενός πλαισίου καλύτερης επικοινωνίας και συνεργασίας των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Διαβάστε την ΥΑ σε ΦΕΚ

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Αυξάνεται το ωράριο για δασκάλους και καθηγητές στις 30 ώρες στα σχολεία

«Τρέχει» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία μέσα στον Γενάρη έχει να παρουσιάσει πλούσιο νομοθετικό έργο, χωρίς τις ευλογίες όμως της εκπαιδευτικής και πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι τριβές με τους πρυτάνεις και τους πανεπιστημιακούς της προηγούμενης εβδομάδας μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής, όπως όλα δείχνουν, είναι μόνο τα προεόρτια.
Στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα ώστε να κλείσει η αξιολόγηση το υπουργείο Παιδείας θα συνεισφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», τουλάχιστον με μία ρύθμιση, κομβική βέβαια για την εκπαιδευτική κοινότητα, αυτή της υποχρεωτικής παραμονής των δασκάλων και των καθηγητών στο σχολείο 30 ώρες την εβδομάδα.

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Η Ελλάδα είναι και οι άνθρωποι της

Πέρα από τα φυσικά της χαρίσματα η χώρα διαθέτει και πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο, το οποίο σήμερα την εγκαταλείπει.Τα τελευταία χρόνια η επίκληση της Παιδείας και της εκπαίδευσης ως μοχλού ανάπτυξης της χώρας προέρχεται από όλες τις πολιτικές πλευρές.Μάλλον, όμως, δεν εννοούν όλοι το ίδιο ούτε ως προς το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και Παιδείας, ούτε ως προς το είδος της ανάπτυξης. Φαίνεται ότι η διάσταση απόψεων γύρω από το ζήτημα παραμένει ενεργός και επηρεάζει, επομένως, τις πολιτικές αποφάσεις. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που απέμεινε με τόση μεγάλη απόκλιση σε εκτιμήσεις και σχεδιασμούς των πολιτικών δυνάμεων γύρω από το θέμα. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ανέκαθεν η εκπαίδευση έπαιζε σημαντικό ρόλο στην κοινωνική και οικονομική άνοδο των νέων, όπως όλες οι πλευρές αναγνωρίζουν.